1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. EL-SEN greve gidiyor: Acil durumlar dışında arızalar giderilmeyecek
EL-SEN greve gidiyor: Acil durumlar dışında  arızalar giderilmeyecek

EL-SEN greve gidiyor: Acil durumlar dışında arızalar giderilmeyecek

EL-SEN, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb Tek)'te “yatırım yapılmaması ve AKSA ile olan sözleşmenin gözden geçirilmemesi” nedeniyle yarın greve gidiyor

A+A-

Sabah 07.30'da başlayacak olan grevde, kuruma bağlı tüm bölgeler yarın sabah 09.30 sıralarında Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Merkezi’nde toplanacak, ardından Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na yürüyecek. Acil durumlar dışında arızalar sadece emniyete alınacak, fakat giderilmeyecek

 

YENİDÜZEN

Grevin içeriğiyle ilgili YENİDÜZEN’e yapılan resmi açıklamada, sabah 07,30'da grevin başlayacağı, kuruma bağlı tüm bölgelerin yarın sabah 09,30 sıralarında Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Merkezi’nde toplanacağı, ardından Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na yürüneceği ifade edilirken, acil durumlar dışında arızaların sadece emniyete alınacağı fakat giderilmeyeceği kaydedildi.

EL-SEN’in yarın gerçekleştireceği eylemde; hükümetin Aksa ile kira bedellerinde kur sabitleye gidilmesi, devlete bağlı kurumların ve belediyelerin Kıb-Tek’e olan borçları biran önce ödenmesi ve kumarhanelere verilen teşviklerin iptal edilmesiyle yapılması planlanan zamlara son verilmesi, Kıb-Tek’de ihtiyaç olan 4 adet santralin hemen alınması ve kurumun ihtiyacı olan malzeme, araç ve gerecin kuruma tedarik edilmesi talepleri ön plana çıkarılacak.

EL-SEN’den yapılan resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı: EL-SEN perşembe günü greve gidiyor!

• Bütün toplumdan elini taşın altına konması istenirken, Aksa bu krizden kar oranını üçe katlamıştır. Hükümet derhal Aksa ile masaya oturup dolar karşılığı ile yapılan kira bedelini derhal makul seviyede kuru sabitlemelidir. Veya yapılan sözleşmeler tekrardan gözden geçirilmelidir.

• Zamların tek çözüm olmadığı ve derhal zamlara son verilmelidir. Halkımızın artık bu zamları kaldıracak gücü kalmamıştır. • Kıb-Tek’de ihtiyaç olan 4 adet santralin hemen alınması için somut adımlar atılması.

• Devlet, devlete bağlı kurumların ve belediyelerin Kıb-Tek’e olan borçları biran önce ödemeli ve yapılması gereken zamlarda bu yolla durdurulmalı. Kumarhanelere verilen teşvikler iptal edilmelidir.

•Kıb-Tek’in müşteri memnuniyeti ve halka verdiği hizmetin daha iyi olması için malzeme, araç ve gerecin kuruma tedarik edilmesi.

Bu haber toplam 2725 defa okunmuştur
Etiketler : ,