1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eğitim Bakanlığı SUÇ İŞLİYOR!”
“Eğitim Bakanlığı  SUÇ İŞLİYOR!”

“Eğitim Bakanlığı SUÇ İŞLİYOR!”

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanlığı’nın “dini bilgiler faaliyetleri” adı altında küçük çocuklara pedagojik formasyonu bulunmayan din insanları tarafından dersler verilmesine tepki gösterdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanlığı’nın “dini bilgiler faaliyetleri” adı altında küçük çocuklara pedagojik formasyonu bulunmayan din insanları tarafından dersler verilmesine tepki gösterdi, “Anayasaya ve Milli Eğitim Yasasına aykırı olarak onaylayıp suç işleniyor” dedi.

Eylem, kursları veren kişilerin camilerde imamlık yapan ve pedagojik formasyonu olmayan kişiler olduğunu, ayrıca Bakanlığın denetimini dahi yapmadığı ya da yapamadığı bu faaliyetlerle 18 yaş altı çocukların, dondurmalarla kandırılmasına, beyinlerinin yıkanmasına bizzat olanak sağlandığını söyledi.

“Kuran kurslarını örgün eğitimin parçası haline getirme hamlesi olan bu hamle, Anayasaya, Milli Eğitim Yasasına, BM Çocuk Hakları Sözleşmesine, laikliğe aykırı bir hamledir, asla kabul edilemezdir!” diyen Eylem, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“AKP, toplumsal yaşamı dini kurallarla dönüştürme hedefine yönelik sürdürdüğü siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim politikalarını yıllardır ülkemizde de hayata geçirmeye çalışmaktadır. Dayatma paketlerle, yasalarla, vakıf, dernek, tarikatlarla, taşıma nüfusla bu politikaları, koltuk derdine düşmüş işbirlikçilerle rahatlıkla sürdürmektedir. Toplumsal dönüşümde en etkili yol olan eğitime öncelikli olarak el atılması bu nedenledir. İlahiyat kolejinin açılarak Suudi Arabistan müfredatının verilmesinin sağlanması, vakıf, dernek, tarikatların kurulması, bunlara bağlı yurtların açılması, kuran kursları toplum mühendisliğinin en temel parçasıdır. Sorgulamayan, biat eden, böylelikle kolay yönetilebilen bir toplum yaratma hedefine karşı duran öğretmene ve sendikasına saldıran, öğretmeni itibarsızlaştırıp, örgütünü ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları bu nedenledir.”

Eylem, “Eğitimin en temel ilkelerini, çocukların gelişim evrelerini, bilimi, yasaları, uluslararası sözleşmeleri yok sayan Kuran kurslarına izin veren Eğitim Bakanlığına çağrımızdır, derhal bu faaliyetlere, bu suça son verin” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur