1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Duruşma başladı, “cinayet” suçlamasını reddettiler
Duruşma başladı, “cinayet” suçlamasını reddettiler

Duruşma başladı, “cinayet” suçlamasını reddettiler

Mağusa’da 2015 yılı Aralık ayı içerisinde Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’yu darp ettikleri sırada 17 metre 60 santim yükseklikten beton zemine düşerek ölmesine neden oldukları iddia edilen Nijerya uyruklu 2 sanığın duruşmasına başlanıldı...

A+A-

Mağusa’da 26 Aralık 2015 tarihinde, Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’yu darp ettikleri sırada Meindinyo’nun 17 metre 60 santim yükseklikten beton zemine düşerek ölmesine neden oldukları gerekçesiyle başta “Adam öldürme” davası olmak üzere toplam 6 davadan itham edilen O.N.A. ve A.O.O.’nin duruşmasına dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Sanıklar, haklarındaki ithamları kabul etmedi.
Duruşmanın ilk oturumunda İddia Makamı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz ilk tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Olay Yeri İnceleme Uzmanı Polis Memuru Hasan Zorlu’yu dinletti. Dünkü oturumda ise mahkemeye toplam 41 emare sunuldu.

‘Ceset yanında döner bıçağı…’

İddia Makamı tanığı Olay Yeri İnceleme Uzmanı Polis Memuru Hasan Zorlu, mahkemeye mesele ile ilgili yaptığı icraatlarını aktardı. Zorlu, 26 Aralık 2015 tarihinde saat 07:10 raddelerinde telefoniyen aldığı bir bilgide Faiz Kaymak Apartmanının girişinde bir kişinin ölü olarak bulunduğunu ve olay yerine gitmesi gerektiğini öğrendiğini söyledi. Aynı gün olay yerine gittiğini söyleyen Zorlu, konu apartmanın girişinde siyahi bir gencin kanlar içindeki cesedini gördüğünü ve inceleme başlattığını anlattı. Zorlu, yaptığı incelemede cesedin yanında bir adet döner bıçağı ile yine cesedin yanındaki çalılıklar arasında 1 adet bıçak bulduğunu anlatarak, apartmanın girişinde ise kandamlaları tespit ettiğini söyledi. Cesedin yanından 3 farklı kan örneğini, apartman içerisindeki duvarlarda bulunan kan örneklerini, maktülün kalmakta olduğu 61 numaralı dairenin kapısında bulunan kanlı tuvalet kağıdını ve yine konu daire içerisinde bulunan kanlı tuvalet kağıtlarını emare aldığını belirten Zorlu, konu dairenin girişinde üzerinde parmak izi tespit edilen kırık cam şişe ağzını da tespit ederek emare aldığını anlattı.

Olay gecesi kullanıldığına inanılan arabalarda kan lekelerine rastlandı...

Olay Yeri İnceleme Uzmanı Polis Memuru Hasan Zorlu, şahadetinde devamla 26 Aralık 2015 tarihinde saat 11:00 raddelerinde Petek Pastanesi önündeki park alanında ZMU 305 plakalı bir aracın tespit edildiğini söyledi. Konu araçta inceleme yaptığını söyleyen Zorlu, ZMU 305 plakalı aracın sol ön ve sol arka kapısı üzerinde kan izlerine rastladığını ve yine araba üzerinde parmak izi incelemesi yaptığını ancak herhangi bir parmak izine rastlamadığını anlattı. Zorlu, yine olayda kullanıldığına inanılan ZMU 042 plakalı aracın Gemikonağı’nda tespit edildiğini ve Gemikonağı’na giderek araba üzerinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, yaptığı incelemelerde araçta parmak izlerine rastladığını, arabanın torpido gözünde uyuşturucu madde, arka koltukta ise bir adet cep telefonu, 2 adet ceket ve 1 adet plastik eldiven tespit ettiğini anlattı. 4 Ocak 2016 tarihinde aldığı bilgide meselede aranmakta olan NL 370 plakalı aracın da Girne’de tespit edildiğini belirten Zorlu, konu aracın kapısında ve el freninde kan lekeleri bulduğunu anlattı.

Avukat Şemiler: “Tahkikatı eksik yaptınız...”

İddia Makamı tanığı Olay Yeri İnceleme Uzmanı Polis Memuru Hasan Zorlu, şahadeti tamamlamasının ardından sanıkların avukatı Sinan Şemiler tarafından sorgulandı. Avukat Şemiler, olay gecesi balkon kapısının kapalı olduğunu iddia ederek, balkon kapısını açan kişilerin parmak izlerinin olması gerektiğini söyledi. Tanık Zorlu ise balkon kapısı üzerinde gerekli parmak izi incelemesini yaptıklarını ancak parmak izine rastlamadıklarını söyledi. Avukat Şemiler, tanık Zorlu’ya tahkikatı büyük eksikliklerle yaptıklarını ve olay yerinden gerekli emareleri toplamadıklarını iddia etti.

Duruşmaya yarın devam edilecek...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, yeni tanıkların dinlenmesine olanak sağlamak amacıyla duruşmayı 5 Nisan tarihine erteledi. 

 

 

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur
Etiketler : ,