1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünya, Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’ni izledi
Dünya, Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’ni izledi

Dünya, Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’ni izledi

Dünya, Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’ni izledi

A+A-


Ersin Kaşif

Pedro Almodovar'ın "Yüksek Topuklar" filminin unutulmaz sesi Luz Casal "La Pasion" albümü ile Latin Amerika'nın en güzel şarkılarını hayranları ile buluşturup büyük bir başarıya imza attıktan sonra 'Piensa En Mi', 'Gracias A la Vida',' Historia De Un Amor','Amado Mio', 'Entre Mis Recuerdos' ve '18 Anos' gibi ölümsüz hit şarkılarını bir arada toplayarak 30 yıllık kariyerini özetlediği "Un Ramo De Rosas" albümünün Dünya Turnesi kapsamında 9 Temmuz'da Salamis Antik Tiyatrosu'nda muhteşem repertuvarıyla sevenlerine unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor. Luz Casal, 2012 Latin Grammy ödül töreninde Yaşam Boyu Grammy Ödülü'nü kucakladı. Sanatçı yeni albümünün kayıtları için çalışmalarına devam ediyor.” İşte böyle tanıtıldı Luz Casal, dünyanın en önde gelen plak şirketlerinden biri olan, EMI MUSIC tarafından. Gazimağusa Kültür ve Sanat Festivali artık yerel bir festival olmaktan çıktı. Özellikle ünlü plak şirketleriyle çalışan dünyaca ünlü sanatçılar bu festivalde yer aldıkça ve kaliteden ödün vermedikçe Mağusa’nın önü çok açık görünüyor. 15 Temmuz akşamı ise Caz müziğinin ünlü ismi Salamis Antik Tiyatrosu’nda Kıbrıslılarla buluşuyordu. Amerikalı caz’ın en iyi seslerinden Natalie Maria Cole’u dinlerken müzikte kalitenin, iyi bir orkestranın ve iyi sesin tadına varıyorduk. Luz Casal, Natalie M Cole, Goran Bregoviç gibi dört kıtada ünlü insanları Kıbrıs’ın Kuzeyi’nde görmek onları dinlemek mutluluk veriyor. Bizler mutlu oluyoruz, Salamis Antik Tiyatros’u marka oluyor. Teşekkürler Mağusa!

***

Jason Mraz, 19 Temmuz akşamı Life Park'ta sahne aldı!

New- jazz, akustik pop ve pop soul müziğin en başarılı örneklerini üreten ünlü şarkıcı ve söz yazarı Jason Mraz, 19 Temmuz akşamı İstanbul'un gözde mekanlarından biri olan Life Park'ta sahne aldı ya, hemen aklıma Mağusa festivali gelmesin mi? Ne de olsa, bir saat onbeş dakikalık uzaklıkta çok kısa bir mesafedeyiz atılıp bir de bize gelseydi ya! Ama ümitliyim, mağusalılar ne yapar ne eder bunu da başarırlar. Belki gelecek sezon Jason Mraz’ı Salamis Antik Tiyatrosu’nda görme fırsatımız olur. I'm Yours' single'ıyla Billboard Hot 100 listesinde 76 hafta kalarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Jason Mraz, 2010 yılında Grammy Ödülleri'nde 'Make it Mine' şarkısıyla "En İyi Erkek Pop Şarkıcısı" ödülünü ve Colbie Caillat ile birlikte düet yaptığı 'Lucky' ile de "En İyi Pop Vokal İşbirliği" ödüllerini almıştı. Son yılların en başarılı isimlerinden olan Mraz, dünya çapında verdiği muhteşem konserlere bir yenisini ekleyerek 19 Temmuz gecesi Life Park'ta hayranlarıyla buluştu. Ne diyelim darısı başımıza. Mağusalılara duyurulur....

***

Buıka'nın yeni albümü "La Noche Más Larga" çıktı!
Söz Mağusa Sanat Festivalinden açılmışken, yine bu festivalde dinleme şansı bulduğumuz EMI sanatçılarından biri olan BUIKA’dan bahsetmek gerek. Çağdaş İspanyol ve Latin müziğinin muhteşem sesi BUIKA'nın heyecanla beklenen albümü "LA NOCHE MÁS LARGA", EMI Müzik Türkiye ve Joy FM işbirliğiyle tüm müzik marketlerde satışa sunuldu. Buika'nın altıncı albümü olan "LA NOCHE MÁS LARGA" 12 şarkıdan oluşuyor ve 5 şarkının sözleri BUIKA'ya ait. Caz, flemenko, Afrika ve Küba müziklerinden etkilenerek yazdığı bu şarkılar ile BUIKA, dinleyicilerini kendi kişisel serüvenine dahil ediyor. Sanatçı, albümünde yer verdiği yedi cover ile de ne derece geniş bir müzik kültürüne sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Albümü edinmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:
Deezer.com
iTunes
D&R
Mephisto

Albümde yer alan şarkılar:
01 - SUEÑO CON ELLA
02 - SIBONEY
03 - NE ME QUITE PAS
04 - YO VENGO A OFRECER MI CORAZON
05 - LA NAVE DEL OLVIDO
06 - LA NOCHE MÁS LARGA
07 - DON'T EXPLAIN
08 - NO LO SE (with Pat Metheny)
09 - SANTA LUCIA
10 - LOS SOLOS
11 - COMO ERA (1st single)
12 - THROW IT AWAY

Bu haber toplam 1164 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 119. Sayısı

Adres Kıbrıs 119. Sayısı