1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Doğu Akdeniz'de gerginlik
Doğu Akdeniz'de gerginlik

Doğu Akdeniz'de gerginlik

TC devlet televizyonu TRT Haber, Doğu Akdeniz'de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Yunan firkateyni tarafından "taciz edildiğini" duyurdu. 

A+A-

TC devlet televizyonu TRT Haber, Doğu Akdeniz'de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Yunan fırkateyni tarafından "taciz edildiğini" duyurdu. 
TRT,  TC Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının Yunan fırkateyni "engellediğini" de haber verdi.

Türkiye'nin haber televizyonlarından NTV de haberi "Doğu Akdeniz'de Yunan firkateyni, Türk araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'yı taciz etti" şeklinde "son dakika" spotu ile verdi.

NTV haberinde Türkiye'ye ait "Güzelyurt Araştırma Sahası'nda araştırmalarda bulunan Barbaros'un çalışmalarına devam ettiğini" belirtti.

TC Dışişleri Bakanlığı'ndan Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisinin "taciz edilmesiyle" ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yunanistan bölgede tırmanyaya neden olacak davranışlardan uzak durmalı" denildi.

TC Dışişleri açıklamasında şunlar kaydedildi: 

“Barbaros Hayreddin Paşa” gemisi tarafından Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda bu sabah (18 Ekim) itibariyle yeni bir sismik araştırma faaliyetine başlanmıştır.

Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından bu hususta dün yapılan basın açıklaması uluslararası hukuk bakımından tamamen temelsizdir. Yunanistan’ın gerçekçi olmayan iddialarında ısrar etmesi¸ ikili ilişkilere ve bölge istikrarına zarar vermekten başka bir sonuç doğurmayacaktır.

Türkiye kıta sahanlığında uluslararası hukuktan kaynaklanan egemen hak ve yetkilerini kullanmaya devam edecektir. Bu vesileyle Yunanistan’a bölgede bir tırmanmaya neden olacak davranışlardan uzak durmasını salık veriyoruz."

 

Bu haber toplam 2873 defa okunmuştur
İlgili Haberler