1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Diyabet için yürüdüler
Diyabet için yürüdüler

Diyabet için yürüdüler

Sağlık Bakanlığı ile Diyabet Derneği'nin, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevesinde Dereboyu’nda düzenlediği yürüyüş dün öğleden sonra gerçekleştirildi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı ile Diyabet Derneği'nin, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevesinde Dereboyu’nda düzenlediği yürüyüş dün öğleden sonra gerçekleştirildi.
Lefkoşa Dereboyu’nda Caprice Restoran ve Bar önündeki çemberden başlayan ve Mehmet Akif Ceddesi (Dereboyu)’nda yapılan yürüyüşte Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu ile bazı milletvekilleri katılırken, etkinliğe Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi de destek verdi.
Yürüyüş sırasında “Seni Yıkmadan Diyabete Dur De”, “Siz Yürüdükçe Diyabet Uzaklaşır”, “Doğru Beslendikçe Diyabet Uzaklaşır”, Geleceğimizi Koruyalım, Hayallerimizin Önündeki Engel Diyabet Olmasın” pankartları açıldı.

Bilinçli olunmalı
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, diyabetin günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, nüfusun üçte birinin gerek gizli gerekse açık diyabet hastası olduğunu, birçoğunun hastalığın farkında dahi olmadığını söyledi.
Özellikle risk grubunda olan kişilerin diyabet konusunda bilinçli olması gerektiğini söyleyen Gülle, bu kişilerin mutlaka doktor kontrolüne girmelerinin ve fiziksel aktivitelere ve doğru beslenmeye önem vermelerinin önemine işaret etti.
Gülle tüm bunlara dikkat çekmek için etkinliğin düzenlendiğini söyleyerek katılan herkese teşekkür etti.

Sporun önemi
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da etkinliği düzenleyen Diyabet Derneği ve Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ederek, farkındalık yaratmak için kendisinin de katıldığını kaydetti.
Belediye bünyesinde de diyabete dikkat çekmek için çalışmalar yapıldığını anlatan Fellahoğlu, hareketli yaşam tarzı ve sporun diyabetin önlenmesindeki yerine de dikkat çekti.

400 milyona yakın diyabetli
Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca da dünyada 371 milyonu aşkın diyabet hastası bulunduğuna dikkat çekerek, bu hastaların çoğunun hastalığın farkında olmadığını söyledi.
Hareketli yaşam tarzı ve doğru beslenmenin önemine işaret eden Arca, bu hususlara dikkat edilmesiyle gizli şekeri olan kişilerin bile diyabetsiz bir yaşam sürdürebileceklerini söyledi.
Yürüyüşün doktor ve ilaç masraflarında daha ucuz olacağını anlatan Arca, yürüyüş yapmanın tansiyondan, diyabete, obeziteden, kolseterola birçok hastalığa deva olduğunu anlattı.
Caner Arca, ilk kez bir bakanın Derneği arayıp “Ne etkinlik yapacaksanız birlikte yapalım” dediğini de söyleyerek, Belediye Başkanı Fellahoğlu ve Bakan Gülle’ye teşekkür etti.(TAK)

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
Etiketler : ,