1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Disney, 100. yılını Lefkoşa’da da kutlayacak
Disney, 100. yılını Lefkoşa’da da kutlayacak

Disney, 100. yılını Lefkoşa’da da kutlayacak

“100 years of Disney” konseri dünya turu kapsamında Kıbrıs’a geliyor.

A+A-

Murat OBENLER

Walt Disney Şirketi’nin dünyaya armağan ettiği Disney eğlence evreninin kuruluşunun 100.yıl kutlamaları çerçevesinde 100 yıllık büyülü macerasını müzikler ve şarkılarla anlatan muhteşem “100 years of Disney” konseri dünya turu kapsamında Kıbrıs’a geliyor.

Uluslararası Lefkoşa Festivali 2023 programı kapsamında başta minik ve genç izleyiciler olmak üzere Disney kahramanlarının yer aldığı çizgi filmlerle büyüyen farklı kuşaklardan yetişkinleri de heyecanlandıran 120 dakikalık gösteri 25 Kasım Cumartesi ve 26 Kasım Pazar günleri Lefkoşa’nın güneyindeki Lefkoşa Belediye Tiyatrosu binasında yer alacak.

 

56 müzisyenlik orkestra, West End'in önde gelen şarkıcıları ve Nadia Boule sahnede

56 müzisyenlik orkestra, West End'in önde gelen şarkıcıları ve Nadia Boule’nin Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sahnesinde Disney hayranları ile buluşacağı konser ile ilgili hazırlanan basın bildirisinde: “100 yıllık macera, 100 yıllık duygu, 100 yıllık Disney büyüsü!

The Walt Disney Company, 1923'teki kuruluşundan bu yana fanteziyi, büyüyü ve büyük duyguları hayata yakın bir deneyimde somutlaştırdı. Nesiller onun filmleriyle büyüdü. Çocuklar ve ebeveynler birlikte güldüler, etkilendiler ve kendilerine inanmayı ve korkularıyla yüzleşmeyi öğrendiler. Ne pahasına olursa olsun hayallerinin peşinden gitmek; ister denizin altında, ister ormanın derinliklerinde, ister bir çocuğun odasında.”

 

“Alladin”, “Aslan Kral”, “Küçük Deniz Kızı”, “Karlar Ülkesi”, “Güzel ve Çirkin” ile büyülü dünyaya yolculuk

100 yıllık büyünün  eşsiz bir görsel-işitsel deneyim olarak çeşitli şarkılarla ve müzikal temalarla sahneye yansıyacağı konserde katılımcılar “Alladin”, “Aslan Kral”, “Küçük Deniz Kızı”, “Karlar Ülkesi”, “Güzel ve Çirkin” gibi gençlere ve yaşlılara hayal kurmayı öğreten filmler, Mary Poppins”, “Encanto” ve çok daha fazlası ile Disney’in 100 yıllık dünyasına doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkacak.

Yönetmen olarak Dimitris Malissovas,performans sanatçıları Ben Forster (The Phantom of the Opera), Louise Dearman (Wicked), Rachel John (Hamilton), Luke Bayer (Everybody's Talking About Jamie), Andrian Hansel (Guys and Dolls) ve sunucu-performans sanatçısı olarak da Nadia Boule’nin yer aldığı konserde Dimosthenis Fotiades şefliğinde Panos Patayiannis, Maria Papadopoulou, Danae Tsironi ve Raphael Kritoulis’ten oluşan müzisyen topluluğu da büyük orkestranın önünde sanatçılara eşlik edecek

 

25 ve 26 Kasım’da toplam 3 gösteri

Uluslararası Tiyatro Festivali çerçevesinde yer alacak performans 25 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’de ve 26 Kasım Pazar günü saat 11:30 ile 18:30’da sahnelenecek.

Biletler: bit.ly/NIF23_tickets , Stephanis shops ve  Nicosia Municipal Theatre box office (Pazartesi-Cuma 10:00-13:00) Bilgi: 22797979 (Pazartesi-Cuma10:00-13:00).

disney-2.jpg

disney-3.jpg

cypruspost.jpg

Bu haber toplam 3314 defa okunmuştur
Etiketler :