1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dikmen Belediyesi Başkanı Çelebi’ye silahlı saldırı!
Dikmen Belediyesi Başkanı Çelebi’ye silahlı saldırı!

Dikmen Belediyesi Başkanı Çelebi’ye silahlı saldırı!

Dikmen’de bu sabah bir belediye personeli tarafından Başkan Yüksel Çelebi’ye silahlı saldırı gerçekleştirildi.

A+A-

Dikmen’de bu sabah bir belediye personeli tarafından Başkan Yüksel Çelebi’ye silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Personelin silahlı saldırısında Başkan Çelebi, başka belediye çalışanları tarafından olay yerinden kaçırılarak kurtarıldı, Çelebi’nin bu sırada ayak bileğinden yaralandığı öğrenildi. Çelebi, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Dikmen’de işçilerin bulunduğu garajda gerçekleştirilen toplantı sırasında meydana gelen saldırıda,  bir personelin de ayak bileği zedelendi. 

Akıllara durgunluk veren olayın ,‘kurallara uyup çalışmalısın, kuralları ihlal ediyorsun’ uyarısından çıktığı ifade edildi.

Silahlı saldırıda bulunan belediye çalışanı ise, yine diğer işçiler tarafından ikna edilerek etkisiz hale getirildi, akabinde Polis tarafından tutuklandı.

Olay sırasında çıkan arbede ve kaçış sırasında yaralanan başkan ve bir personelin de durumunun iyi olduğu, sadece kontrol amaçlı hastaneye götürüldükleri öğrenildi.


Polis: “Olayla ilgili S.E. tutuklandı, soruşturma devam ediyor”

Polis, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’ye silahlı saldırıda bulunan 45 yaşındaki S.E’nin tutuklandığını açıkladı.

Dikmen'de, saat 08.45 sıralarında, Belediyeye ait şantiye alanı içerisinde S.E. (E-45), Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile aralarında çıkan tartışma sonrası aracından aldığı av tüfeğini yere doğrultarak bir el ateş açtığını belirtti.

Olayda herhangi bir yaralanma olmadığı bilgisini de paylaşan Polis, S.E’nin tutuklandığını, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.


BES Başkanı Mustafa Yalınkaya: "Üzücü olayı tasvip etmemiz aslı mümkün değil ancak..."

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin silahlı saldıraya uğraması sonrası, “Dikmen belediyesinde yaşanan bu üzücü olayı tasvip etmemiz asla mümkün değil, Ancak emekçinin onuru, gururu haysiyeti ve ekmeğiyle oynanmaz” dedi.


Dev-İş: "Ne olursa olsun, bir personelin belediye başkanına silah çekmesi kabul edilebilir değil"

Dev-İş, Dikmen Belediyesi'nde bu sabah yaşanan silahlı saldırıyı kınadı.

Dev-İş, Başkan Yüksel Çelebi’ye ve belediye çalışanı Hasan Altunoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletirken, tüm çalışanları da sükunete davet etti.

Dev-İş Başkanı Koral Aşam yaptığı yazılı açıklamada, sebebi ne olursa olsun, çalışan bir personelin belediye başkanına silah çekmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, bu konuda polisin gerekli tedbirleri alacağına ve olayın sorumlusunu veya sorumlularını adalete teslim edeceğine inandıklarını kaydetti.

25 Aralık yerel seçimlerinin bittiğini hatırlatan Aşam, DEV-İŞ olarak tüm kazanan belediye başkanlarını tebrik ederek, kaybeden adaylara da olgun bir demokrasi anlayışı gösterdiklerinden ve yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Önemli olanın hiçbir belediyede çalışma barışının bozulmaması olduğunu ifade eden Aşam şöyle devam etti;

“Seçimler geride kalmıştır. Belediyelerde çalışanların huzurunu bozacak, tehdit, baskı,sürgün ve gereksiz görev değişiklerinden kaçınılmalıdır. Belediye çalışanlarına huzurlu, mutlu ve güvenli çalışma ortamı yaratılmalıdır. Böylesi olayların yaşanmaması için DEV-İŞ belediye çalışanlarıyla birlikte sorumlu davranmaya devam edeceğini ve hertürlü yasadışılığa karşı duracağını belirtir.

Toplumumuzun dayanışmaya, farklı düşüncelere saygıya, hoş görüye, sevgiye en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz. Bu anlamda belediye başkanlarımızı, meclis üyelerini ve tüm çalışanları sağduyu ile hareket etmeye çağırırız” (TAK)

222-008.jpg
Olayda yaralanan işçi Hasan Altınoğlu, tedavisinin ardından taburcu edildi

Fotoğraflar: Ertuğrul Senova

Bu haber toplam 4624 defa okunmuştur
Etiketler :