1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Dijital Baskılı Kumaşlar ile Tekstil Dünyası Canlanıyor
Dijital Baskılı Kumaşlar ile Tekstil Dünyası Canlanıyor

Dijital Baskılı Kumaşlar ile Tekstil Dünyası Canlanıyor

Birbirinden farklı kumaş desenleriyle ev ve yaşam alanlarına davetkâr ve canlı bir hava katmak mümkün oluyor.

A+A-

Birbirinden farklı kumaş desenleriyle ev ve yaşam alanlarına davetkâr ve canlı bir hava katmak mümkün oluyor. Dijital baskılı kumaş kullanarak ev tekstili ürünlerinde yenilik yapmak ve yaşadığınız alanlara yeni bir görünüm kazandırmak iyi bir fikir olabilir. İleri teknolojiyle baskı yapılmış kumaşlar, evinize enerji sıcaklık getirirken dolabınızı renklendiriyor ve tarzınıza dokunuş yapıyor.

Farklı Sektörler Dijital Baskı Kumaşlara Yöneliyor

Dekoratif amaçlı dijital baskılı kumaşlar birçok avantaja sahip ve bu da birçok sektörde dijital kumaşların kullanılmasını sağlıyor. Ev tekstilinden modaya, sanattan iç mekân tasarımına, reklamcılıktan otomotiv endüstrisine kadar birçok alanda ileri kaliteli baskılı kumaşlara başvuruluyor. İşte dijital baskı kumaşlarına ihtiyaç duyulan sektörler;

 

  • Reklam ve Promosyon: Bayrak, afiş, promosyon ürünleri, fuar standları ve reklam panoları. (Yüksek kalitede sunulan dijital kumaşlar, marka bilinirliği için önemli bir iletişim aracıdır.)

 

  • Ev Tekstili ve Dekorasyon: Yastıklardan perdelere, abajurlardan nevresimlere kadar çeşitli alanlarda ev tekstili kumaşları görebilirsiniz.

 

  • İç Mekân Tasarımı: Bu kumaşlar, iç mekânlarda kullanılan birçok mobilyayı daha estetik ve şık hâle getirmek için tercih edilebilir.

 

  • Sanat ve El Sanatları: Dijital baskı kumaşlar, resim ve heykel gibi projelerde kişilere yaratıcı çözümler sunar.

 

  • Giyim Endüstrisi: Bu endüstri, dijital baskılı kumaş türlerinin ek sık görüldüğü endüstrilerin başındadır.

 

Dekoratif amaçlı dijital baskı kumaşların çeşitli endüstrilerde yoğun olarak kullanılmasının bir nedeni de yüksek çözünürlükte üretilmesinin mümkün olmasıdır. Bu endüstrilerde talep edilen hemen hemen her kumaş yüksek çözünürlükte üretilebildiğinden her ürüne uygun kumaş ihtiyacı rahatça karşılanabilir.

Çocuk Kıyafetlerinden Ev Tekstiline Dijital Baskılı Kumaşlar Tercih Ediliyor

Hayvan desenleri, tropikal meyve desenleri, figür ve çiçekler, çocuk kumaşlarında yoğun olarak kullanılır. Çocuk kıyafeti ve pijamalarında kullanılan bu sevimli desenler, kumaşlar üzerine özenle baskılanır ve satışa sunulur. Aynı desenler, çocuk odalarında ve bebek eşyalarında kullanılmaya da uygundur. Örneğin bebeğinizin beşiğinin yanına farklı bir tasarım düşünüyorsanız Gökkuşağı desenli bir çocuk kumaşı ile sevimli bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda da dijital baskı yöntemiyle hazırlanmış kumaşları görebilirsiniz. Örneğin bir geometrik desenli döşemelik kumaşın renkleri ve dikkat çekici tasarımı, mekânların atmosferini dönüştürecek güce sahiptir. Aynı şekilde Runner setinde kullanılan çiçek desenli kumaş ile sandalye minderlerinde kullanılan çiçek desenli kumaşın aynı tercih edilmesiyle ortaya vintage bir stil çıkarılabilir.

Dijital Baskılı Kumaşlar İşletme Sahiplerine Çeşitli Avantajlar Sunuyor

Dijital baskılı kumaşlar, sunduğu avantajlarla işletme sahiplerine ayrıcalık sunuyor. Bunların başında maliyet geliyor. Dijital baskılı kumaşlar, üretim maliyetleri açısından bakıldığında geleneksel yöntemlere göre son derece avantajlı. İleri teknoloji yöntemlerle tasarlanan kumaşlarda boyahane ve kalıphane gibi ekipmanlara ihtiyaç duyulmuyor. Dijital yöntemlerde ihtiyaç duyulan ekipmanlar az oluyor ve dijital baskı kullanıldığından minimum sipariş miktarı olmaz.

Diğer avantaj ise çözünürlük. Örneğin farklı desenlerde kumaştan elbise yapılacağı varsayılırsa bu desenlerin her birinde istenen netlik ve görsellik elde edilebiliyor. Çünkü dijital baskı yöntemlerinde çözünürlük kalitesi kolaylıkla yakalanıyor. Ayrıca ileri baskı yöntemleri işletme sahiplerine zaman da kazandırıyor. Neticede dijital baskılı kumaşlar; hızlı, sabit ve uygun maliyetli bir seçenek.

Çeşitli Dijital Baskılı Kumaşlar için Favor Kumaş Öne Çıkıyor

Dijital baskılı kumaş ihtiyaçlarınız için sektörün öncüsü Favor Kumaş’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Tasarım, kalite ve ileri seviye işçilik sunan Favor Kumaş, hemen hemen her alanda kullanılabilecek ürünler sunuyor. Polyester, poplin ve petek kumaşların üretimini ve müşteri taleplerine uygun baskını yapan marka, günceli takip eden tasarım anlayışı ve kendine has üretimiyle sektörde yükselmeye devam ediyor.

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur