1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ'ten grev uyarısı
DEV-İŞten grev uyarısı

DEV-İŞ'ten grev uyarısı

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Sayıştay Başkanlığı’nın 2 Temmuz’da yayınladığı genelgenin Anayasa’ya, İş Yasası’na, Toplu İş Sözleşmesi’ne, Grev ve Referandum Yasası’na aykırı olduğunu savunarak, grev uyarısında bulundu.

A+A-

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi talep eden Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Sayıştay Başkanlığı’nın 2 Temmuz’da yayınladığı genelgenin Anayasa’ya, İş Yasası’na, Toplu İş Sözleşmesi’ne, Grev ve Referandum Yasası’na aykırı olduğunu savunarak, grev uyarısında bulundu.

Dev-İş  Genel Sekreteri Hasan Felek, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Göç Yasası” olarak nitelendirilen 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi taleplerini de hatırlatarak, önümüzdeki hafta tüm sendikalarla bir araya geleceklerini, grev dâhil tüm güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi.

“EŞİTLİK İLKESİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”

“Hukuk, insani değerler ve eşitlik ilkesi bu genelgeyle bir kez daha ayaklar altına alındı” iddiasında bulunan Hasan Felek, “Genelgeyle 2011 tarihinden sonra Belediyelerde, kamu kuruluşlarında, KİT’lerde ve kamu iştiraklerinde işe başlayanların Toplu İş Sözleşmesi ile kazandığı haklar ellerinden alınıyor. En önemlisi sendikaların Toplu İş Sözleşmesi ve serbest pazarlık haklarına müdahale ediliyor. İlgili genelgenin uygulanmaması için bütün demokratik ve anayasal haklarımızı kullanacağız” dedi.(tak)

Bu haber toplam 1795 defa okunmuştur
Etiketler : ,