1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Derinya ve Aplıç'ta 20 kişiyle eylem
Derinya ve Aplıç'ta 20 kişiyle eylem

Derinya ve Aplıç'ta 20 kişiyle eylem

Kıbrıslı bir grup eylemci dün akşam Lefke Aplıç ve Derinya Barikatı’nda eylem yaptı, eyleme katılım yaklaşık 20 kişiyle sınırlı kaldı.

A+A-

Kıbrıslı bir grup eylemci bu akşam Lefke Aplıç ve derinya Barikatı’nda  eylem yaptı. Eylemi izleyen tarafsız otoriteler "20 kişilik katılımla, göstermelik bir eylem oldu, eylem katılım bulamadı" yorumu yaptı.

Barikatlarda eylemler yaparak, 3’er saat geçişleri durdurmayı hedefleyen grup kendilerini “herhangi bir parti şapkası olmadan, partiler üstü” olarak nitelediler.

Protestocular, eylem programını da açıkladı. Fileleftheros gazetesine göre Derinya ve Lefke-Aplıç’ta dün 18.00-21.00 saatleri arasında eylem yapan grubun programı şöyle: 2 Aralık’ta Akyar (Strovilya), 9 Aralık’ta Beyarmudu, 16 Aralık’ta Lokmacı (Ledra Caddesi), 23 Aralık’ta Ledra Palace, 30 Aralık’ta Metehan/Kermia (Ay.Demet)), 6 Ocak 2019’da Bostancı (Astromerit), 13 Ocak’ta Yeşilırmak (Pirgo), 20 Ocak’ta ise Derinya. Kıbrıslı grup eylem amacını “bölünmüşlüğü gündeme getirmek” ve “toplumu tehlikelerden korumak” diye açıkladı.

 

Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
Etiketler : ,