1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Derbi haftası
Derbi haftası

Derbi haftası

K-Pet Süper Lig’de 17’nci hafta heyecanı bugün ve yarın oynanacak maçlarla başlıyor.

A+A-

Eren ŞİŞİK
K-Pet Süper Lig’de 17’nci hafta heyecanı bugün ve yarın oynanacak maçlarla başlıyor.  Kritik ve müthiş maçların oynanacağı haftada lider Yenicami, ezeli rakibi Çetinkaya ile karşılaşacak. Liderin en yakın takipçisi Küçük Kaymaklı da ikinci devreye kötü bir başlangıç yapan Bostancı Bağcıl deplasmanına konuk olacak.
K-Pet Süper Lig’de bugün dört maç, yarın ise üç maç oynanacak. Ligde bugün; Çetinkaya – Yenicami, Mormenekşe – Yeniboğaziçi, Yalova – Cihangir ve Doğan Türk Birliği - Lefke takımları karşı karşıya gelecek. Yarın ise Bostancı Bağcıl – Küçük Kaymaklı, Hamitköy – Gençlik Gücü ve Mağusa Türk Gücü – Serdarlı maçları oynanacak.
58 yıllık derbi: Çetinkaya - Yenicami
K-Pet Süper Lig’de bugünün en dikkat çeken maçı Çetinkaya ile Yenicami arasında oynanacak. Ligde geçtiğimiz hafta Yeniboğaziçi’ni deplasmanda mağlup eden Çetinkaya’da hedef ezeli rakibini mağlup edip moral depolamak. Geçtiğimiz hafta Yalova karşısında farklı kazanan lider Yenicami’de ise hedef bu zorlu maçı kazanıp hem derbiyi kazanmak hem de şampiyonluk yolunda puan kaybetmemek. Ligin ilk devresinde oynanan maçı Yenicami 1-0 kazanmayı başarmıştı. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçı hakem Mehmet Malek yönetecek.
Doğu derbisi: Mormenekşe - Yeniboğaziçi
Ligde bugün oynanacak bir başka önemli müsabakada Mormenekşe ile Yeniboğaziçi takımları karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta Serdarlı’ya mağlup olarak yara alan Mormenekşe, derbi maçını kazanarak alt sıralardan kurtulmak istiyor. Geçtiğimiz hafta Çetinkaya’ya farklı mağlup olan Yeniboğaziçi’nde ise hedef zorlu maçı kazanıp artık çıkışa geçmek. Ligin ilk devresinde oynanan derbi mücadelesini Yeniboğaziçi 1-0 kazanmayı başarmıştı. Mormenekşe Cemal Balses Stadı’nda oynanacak olan maçta hakem Ecvet Kanatlı düdük çalacak.
Bostancı’da kritik randevu: Yalova - Cihangir
K-Pet Süper Lig’de bugünün bir başka maçı da Yalova ile Cihangir arasında oynanacak. Ligde geçtiğimiz hafta lider Yenicami karşısında farklı mağlup olan Yalova, bu kritik maçı kazanıp ligde kalma adına önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor. Geçtiğimiz hafta Bostancı Bağcıl’ı güzel bir oyunla mağlup eden ve moral bulan Cihangir, bu maçı da kazanıp üst sıralara tırmanma niyetinde. Ligin ilk devresinde oynanan maçı Cihangir 3-1 kazanmayı başarmıştı. Bostancı Fikri Karayel Stadı’nda oynanacak olan maçı Savaş Tilki yönetecek.
Flaş ekipler karşı karşıya: Doğan TB - Lefke
K-Pet Süper Lig’de bugün oynanacak bir diğer önemli maçta ligin iki flaş ekibi Doğan Türk Birliği ile Lefke arasında oynanacak. Ligde geçtiğimiz hafta Hamitköy deplasmanından ummadığı bir mağlubiyet alan Doğan Türk Birliği, rakibini mağlup edip taraftarına geçtiğimiz haftayı unutturmak istiyor. Geçtiğimiz hafta Küçük Kaymaklı’yı elinden kaçıran ve 1 puana razı olan Lefke ise bu maçı da kazanıp üst sıralara tırmanışını sürdürme niyetinde. Ligin ilkyarısında oynanan maçı Lefke takımı 3-1 kazanmıştı. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçta Hakan Muhtaroğlu düdük çalacak.

Kritik dönemeç: B.Bağcıl – K.Kaymaklı
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak maçta Bostancı Bağcıl ile Küçük Kaymaklı takımları karşı karşıya gelecek. Ligde geçtiğimiz hafta Cihangir’e mağlup olarak yara alan Bostancı Bağcıl, şampiyonluk mücadelesi veren rakibinden puan koparma hedefinde. Geçtiğimiz hafta Lefke karşısında müthiş bir geri dönüşün altına imza atan Küçük Kaymaklı ise son iki haftada kaybettiği 5 puanın acısını Bostancı Bağcıl’dan çıkarma hedefinde. Ligin ilk devresinde oynanan maçı Küçük Kaymaklı 2-0 kazanmıştı. Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda oynanacak olan maçı Kerem Eran yönetecek.
Kazanan altın bulacak: Mağusa TG - Serdarlı
Ligde yarın oynanacak önemli maçlarından bir tanesi de Mağusa Türk Gücü ile Serdarlı arasında oynanacak. Ligde geçtiğimiz hafta son sıradaki Gençlik Gücü’nü mağlup edip nefes alan Mağusa Türk Gücü, bu maçı kazanıp iyice rahatlamak istiyor. Geçtiğimiz hafta uzun haftalar sonra Mormenekşe karşısında galip gelen Serdarlı’da ise hedef bu maçı da kazanıp yukarılara doğru tırmanmak. Ligin ilk devresinde oynanan maçta gülen taraf 2-0’lık skorla Mağusa Türk Gücü olmuştu. Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanacak olan maçta Mehmet Sezener düdük çalacak.
Sadece adı derbi:  Hamitköy – G.Gücü
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak bir başka maçta Hamitköy ile Gençlik Gücü takımları karşı karşıya gelecek. Ligde geçtiğimiz hafta Doğan Türk Birliği’ni farklı mağlup edip takdir toplayan Hamitköy, bu maçı da kazanıp hem çıkışını sürdürmek, hem de alt sıralardan iyice uzaklaşmak istiyor. Ligde geçtiğimiz hafta Mağusa Türk Gücü karşısında iyi mücadele etmesine rağmen puan alamayan ve ligin dibinde yalnız kalan Gençlik Gücü ise bu maçta en azından 1 puan çıkarmak istiyor. Ligin ilk devresindeki maçı Hamitköy 2-1 kazanmıştı. Hamitköy Stadı’ndaki maçta hakem Utku Hamamcıoğlu.

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur
Etiketler :