1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Değişimi başardık, gelişimin devamı için adayım”
“Değişimi başardık, gelişimin devamı için adayım”

“Değişimi başardık, gelişimin devamı için adayım”

Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Güngördü basın toplantısı düzenledi…

A+A-

Girne Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Girne’de 4 yıllık süreçte değişimi gerçekleştirdiklerini ve gelişimin devamı için yeniden aday olduğunu söyleyerek, gelişiminin kesintiye uğramaması için halktan kendisine 4 yıl daha yetki vermesini istedi.

Güngördü, düzenlediği basın toplantısında belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı icraatları anlatarak, neden yeniden aday olduğunu açıkladı.

Nİdai Güngördü Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, halka açık bir basın toplantısı düzenleyerek, seçilmesi halinde yapacağı projeleri açıkladı.

Nidai Güngördü, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yüzde 46 oy alarak belediye başkanı seçildiğini belirterek, 2018’de yine bağımsız olarak katılacağı seçimde hedefinin yüzde 60 olduğunu söyledi.

İmar planı…

Güngördü, en önemli icraatlarından birinin Girne Çatalköy İmar Planını hayata geçirip, kenti emirnamelerle yönetilmekten kurtarmak olduğuna dikkat çekti.

Çok katlı binaların getireceği trafik yükünü bildiklerini belirten Güngördü, 28 belediyede bir ilk olan Trafik Ulaşım Master Planı’nı hazırladıklarını, plana göre yol genişletme, kavşak düzenleme, trafik ışığı yerleştirme ve çember gibi işler yaptıklarını kaydetti.

Nidai Güngördü, son 4 yılda tüm KKTC'nin en çok asfalt işi gerçekleştiren belediyesi olduğuna vurgu yaparak, 46 ayda toplam 20 bin ton asfaltla, 65 sokak ve 6 ana caddenin asfaltlandığını ifade etti.

“8 yılda yapılandan fazla kaldırım yapıldı”

Güngördü, 4 yılda yapılan kaldırımın, daha önce 8 yılda yapılan kaldırım uzunluğunu geçtiğine işaret ederek, engelli bireylerin kullanımına uygun yaklaşık 8 bin metre uzunluğunda kaldırım yapıldığını vurguladı.

10 bin metre uzunluğunda kanalizasyon boru hattı döşendiğini ve bin 500 metre daha hat yapılması için ihalenin sonuçlandığını belirten Güngördü, belediye imkanları dahilinde arıtma tesisinin kapasitesinin 18 bin kişiden 80 bin kişiye yükseltilmesi için proje hazırlandığını ve ihaleye çıkıldığını kaydetti. (tak)

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur