1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DAÜ’de sular durulmuyor…
DAÜ’de sular durulmuyor…

DAÜ’de sular durulmuyor…

‘Özerk ve demokratik’ bir yapıya kavuşması mücadelesi verilen Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, Vakıf Yöneticiler Kurulu tarafından 15 kişinin ‘USULSÜZ VE MÜNHALSİZ’ işe alındığı açıklandı; istihdamlar, sendikaları ayağa kaldırdı, tepki topladı

A+A-

Ayşe GÜLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) yeniden “münhalsiz, usulsüz, partizan” istihdam iddiaları ile çalkalanırken, sendikalar da isyan bayrağını açtı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 15 yeni istihdam yapıldığı iddiaları, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. İstihdamların, Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) tarafından yapıldığı belirtildi.
YENİDÜZEN’e konuşan DAÜ-Sen Başkanı Tarık Timur, üniversitede Vakıf Yöneticileri Kurulu tarafından münhalsiz 15 kişinin istihdam edildiğini söyledi, bu kişilerin işe alındığının kendileriyle yaptığı görüşmede Rektör Prof. Dr Necdet Osam tarafından da teyit edildiğini belirtti. 
DAÜ BİR-SEN Başkanı Buğu Sümen Cohar ise yönetim kurulu tarafından önce üniversiteye 13 kişinin işe alınacağının belirlendiğini, sonrasında isim tespiti yapıldığı dile getirerek, istihdamlarla ilgili herhangi bir münhale çıkılmadığını söyledi. 
Öte yandan CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali ise hükümetin sadece DAÜ’de değil kamuda ve kamuya bağlı kuruluşlarda da aynı tavır içerisinde olduğunu, amacı belli olmayan istihdam yapmaya devam ettiğini vurguladı, bu durumun seçime hazırlığın göstergesi olduğuna dikkat çekti.
Görüş almak için aradığımız DAÜ Rektörü Prof Dr Necdet Osam, VYK Başkanı İlker Edip ve UBP’li Mağusa milletvekillerine ise ulaşılamadı.

DAÜ-Sen Başkanı Tarık Timur:
Onun çocuğunu, bunun kuzenini DAÜ’ye dolduruyorlar. KKTC’de sistem bu…

DAÜ-Sen Başkanı Tarık Timur, üniversitede Vakıf Yöneticileri Kurulu tarafından münhalsiz 15 kişinin istihdam edildiğini söyledi, bu kişilerin işe alındığının kendileriyle yaptığı görüşmede Rektör Prof. Dr Necdet Osam tarafından kabul edildiğini belirtti.  

YENİDÜZEN’e konuşan Timur, üniversitenin yüksek öğrenimde başarılı ve öncü rol üstlenmesi için yapılan çabaların ‘partizanca işe alımlar’ için yapılmadığını vurguladı.
Sendikanın bu olayın karşısında olduğunu da dile getiren Timur, personel ihtiyacının açılacak münhallere yapılacak başvuru sonrasında değerlendirilmesini istedi.

Timur, “Onun çocuğunu, bunun kuzenini DAÜ’ye dolduruyorlar. KKTC’de sistem bu, kokuşmuş sistemin kökten değişmesi gerekiyor” dedi.
Yapılan istihdamların ‘oy kaygısı’ ile gerçekleştiğini vurgulayan Timur, VYK’nın konuyla ilgili sessiz kalmasını eleştirerek, Rektör Osam’a çağrıda bulundu.

Timur, “Rektörü VYK seçmedi. Necdet beyi, bizler, DAÜ çalışanları seçti. Bu durumun karşısında dursun, biz onun arkasındayız” şeklinde konuşarak,  DAÜ’de adil yönetim istediklerini sözlerine ekledi.

DAÜ BİR-SEN Başkanı Buğu Sümen Cohar:
Önce sayı belirlendi, sonra isim tespiti yapıldı

DAÜ BİR-SEN Başkanı Buğu Sümen Cohar ise yönetim kurulu tarafından önce üniversiteye 13 kişinin işe alınacağının belirlendiğini, sonrasında isim tespiti yapıldığı dile getirerek, istihdamlarla ilgili herhangi bir münhale çıkılmadığını söyledi. 
Cohar, “Yapılan tespitlerde isimlerin nasıl belirlendiğini bilmiyorum. Ancak istihdamlarla ilgili herhangi bir münhal yoktur” diye konuştu.

Üniversiteye alınacak işçi, memur ya da akademisyenler fark etmeksizin herkese eşit fırsat yaratılmasından yana olduklarını savunan Cohar, son dönemde döner sermaye olarak işçi alımlarının gündeme geldiğini, ancak bunların da münhal ile istihdam edilmesi gerektiğini ifade etti.
Cohar, bazı personelin emekli olması nedeniyle istihdamların yapıldığının ifade edildiğini de söyledi.

 

CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali:
Azınlık Hükümeti amacı belli olmayan istihdamlara devam ediyor,  bu durum seçime hazırlığın göstergesi

CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, hükümetin sadece DAÜ’de değil kamuda ve kamuya bağlı kuruluşlarda da aynı tavır içerisinde olduğunu söyledi.
Şahali, UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin amacı belli olmayan istihdam yapmaya devam ettiğini, aslında bu durumun da seçime hazırlığın göstergesi olduğunu vurguladı.
İstihdama  dayalı yönetim anlayışın ülkenin sonunu getirdiğine dikkat çeken Şahali, DAÜ’nün çok zor günler geçirerek, istikrarı yakaladığını hatırlattı.

Şahali, CTP’nin hükümette olduğu dönemde DAÜ’yü riske edecek davranışlar sergilemediğini de vurgulayarak,  “Ancak bizim olmadığımız noktalarda en iyi bildiği şekilde siyasi avantaj sağlamaya çalışıyorlar. Oluşan zararı telafi etmek çok zordur” dedi.

 

 

Bu haber toplam 3053 defa okunmuştur
İlgili Haberler