1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ-SEN : DAÜ PARTİZANLIĞA FEDA EDİLEMEZ
DAÜ-SEN : DAÜ PARTİZANLIĞA FEDA EDİLEMEZ

DAÜ-SEN : DAÜ PARTİZANLIĞA FEDA EDİLEMEZ

DAÜ’nün “partiler arası çekişme ya da anlaşmalarla değil bir üniversitede olması” gerektiğine vurgu yapıldı.

A+A-

DAÜ-SEN , DAÜ VYK Başkanı Mehmet Bayram’ın istifasının ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamada, DAÜ’nün “partiler arası çekişme ya da anlaşmalarla değil bir üniversitede olması” gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

 

"Ülkemizi kanser gibi kemiren, halkımızı canından bezdiren, haksızlıklarla dolu sistemi hiç durmadan besleyen partizanlık DAÜ’de bir kez daha kendini göstermeye çalışıyor. DAÜ VYK Başkanı Sayın Mehmet Bayram’ın istifası ile su yüzüne çıkan sorun aslında bir idari makam ya da o koltuğa oturacak kişi değildir. Sorun hükümetteki  partilerin çıkarlarının üniversite çıkarlarının önüne konması, üniversite içindeki kilit noktalara parti çıkarlarını koruyacak partililerin getirilmesi çabasıdır. Yani DAÜ gibi köklü bir kurumun iki partinin çiftliğine çevrilmeye çalışılmasıdır. Çalışanların, sendikaların ve seçimle işbaşına gelen DAÜ Yönetiminin ortak çabalarıyla düzlüğe çıkma konusunda büyük mesafe kaydeden, demokratik işleyişini geliştiren DAÜ anlaşılan çıkar ve rant gruplarının iştahını yine kabarttı ki parti merkezlerinde yapılan planlar uygulamaya koyulmaya çalışılıyor.

 

Ancak açıkça bilinmelidir ki parti ve partili çıkarları DAÜ’nün üstünde değildir. Paylaşmaya ve paylaştırmaya çalıştığınız mevki ve koltuklar sizlerin değil bu halkın kurumlarınındır. İşe alınmada ya da atamada ölçüt parti bağlılığı değil, başarı ve yeterliliktir.

 

Bugüne kadar UBP-DP hükümetinin partizan işe alma ve atama yapma çabalarına set çeken VYK Başkanının istifası bu noktadan sonra bu işlerin daha kolay olacağı anlamına gelmez. Bu ülkeyi yönetme iddiasında olanlar anlamakta zorlansalar da halkımızın ve DAÜ çalışanlarının mesajı çok açıktır: ARTIK PARTİZANLIK İSTEMİYORUZ! DAÜ’nün partiler arası çekişme ya da anlaşmalarla değil bir üniversitede olması gerektiği şekilde yönetilmesi için DAÜ-SEN olarak gerekeni yapacağımızı belki tekrarlamaya gerek yok ama biz yine de bunu hatırlatalım ve ekleyelim: Toplumsal faydanın yaratıldığı DAÜ zümresel çıkarlara feda edilemez; DAÜ-SEN bu yönde yapılacak her türlü partizan müdahalenin karşısında duracaktır."

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
Etiketler : ,