1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dananın kuyruğu kopacak
Dananın kuyruğu kopacak

Dananın kuyruğu kopacak

Telsim Birinci Lig’de haftalardır süren heyecan ve çekişme bu hafta oynanacak 26’ncı hafta maçları ile netleşecek.

A+A-

Yenidüzen Spor Servisi

Telsim Birinci Lig’de haftalardır süren heyecan ve çekişme bu hafta oynanacak 26’ncı hafta maçları ile netleşecek. Ligdeki şampiyonluk düğümünün yanı sıra, Süper Lig’e direk çıkacak ikinci takımın belirleneceği maçlarda, play off oynayacak takımlar, ligden direk düşecek ikinci takım ve play out oynayacak takımlar belirlenecek.

Gönyeli – Dumlupınar (Mehmet Malek)
Kaybedenin zararlı çıkacağı bu maçta play off hedefine ulaşamayan Gönyeli ile ligin ikinci devresinde yakaladığı çıkışla alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Dumlupınar karşılaşacak. Gönyeli kazanırsa play out oynamayacak, Dumlupınar kazanırsa play out’un dışında kalma şansı yakalayacak ya da bu mücadeleye iyi bir konumdan başlayacak.

Düzkaya – Ozanköy (Mehmet Sezener)
Ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışla yükselişe geçen, rakiplerinin yaşadığı puan kayıpları ile ikinci sıraya kadar yükselen Düzkaya, dört sarı kartlı oyuncu oynattığı gerekçesi ile 3 puanından olmuştu. Belki de o 3 puanla şimdi Süper Lig kutlamaları yapılacaktı ama olmadı. Ligde liderliğe kadan yükselmiş ancak sonradan düşüşe geçen Ozanköy ise play off potasından çıkmamak için mücadele edecek. Hedefi olan iki ekibin mücadelesi nefes kesecek.

Binatlı – Y.Boğaziçi (Fehim Dayı)
Haftalar önce eline geçen 6 puanlık farkı koruyamayan Yeni Boğaziçi, Birinci Lig’in en formda takımlarından bir tanesi olan Binatlı’ya konuk oluyor. 23’üncü haftada Düzkaya’dan alacağı puanlarla şampiyonluğunu ilan edecek olan Y.Boğaziçi, Yalova ile evinde berabere kaldıktan sonra şampiyonluk umudunu bu haftaya taşıdı. Kolay yolu değil de zor olanı seçen Yeni Boğaziçi’nin galibiyeti onlara şampiyonluğu getirecek, olumsuz bir sonuçta play off oynama durumuna da girebilirler. Binatlı için de play out dışında kalma şansı var ancak, rakiplerinin alacağı sonuçlar ve kendilerinin alacağı skora göre play out’a iyi bir yerden başlama hedefindeler.

Yalova  - Vadili (Irmak Emin)
Liderden 1 puan almayı başararak aradaki farkı korusada, Yalova bu hafta bir sürpriz olmazsa ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Vadili’yi mağlup etme şansına sahip. Bu maçtan alacakları 3 puan ve rakiplerinin alacağı sonuçlarla Süper Lig’e direk olarak terfi edebilirler. Yeni Boğaziçi ve Düzkaya’ya oranla daha rahat bir maça çıkacak olan Yalova’nın rakiplerine oranla biraz daha rahat olduğunu, diğer maçların sonuçlarını bekleyeceğini söyleyebiliriz.

Mormenekşe – Türkmenköy (Kerem Eran)
Mormenekşe, bu hafta konuk edeceği Türkmenköy karşısında alacağı galibiyetle ligden direk olarak çıkabilir ya da play out mücadelesine iyi bir yerden başlayabilir. Avantajları rakiplerinin deplasmanda galip gelmekte zorlanması. Türkmenköy play out oynamamayı garantiledi ancak play off şansları sürüyor. O yüzden çekişmeli geçecek bir karşılaşma.

Tatlısu – G.Birliği (Serkan Durmaz)
Her iki takım için önemli bir maç. Ligden düşecek ikinci takım konumunda olan Tatlısu, bu maçtan alacağı bir galibiyetle play out’a tutunacak. Bu sezon uzun bir aradan sonra Birinci Lig’e yükselen ve gösterdiği performansla Süper Lig kapısına kadar yaklaşan Gençler Birliği ise galip gelmesi halinde Süper Lig’e bir adım daha yaklaşacak. Kaybedenin büyük zarar alacağı bir maç.

Görneç – Esentepe (Savaş Tilki)
Zor maçlardan bir tanesi de Görneç ile Esentepe arasında oynanacak. Görneç’in bu maçtaki avantajları ev sahibi olması ve rakibinin bu sezon ligde dış sahada aldığı tek galibiyeti 3’üncü haftada alması. Esentepe özellikle ligin ikinci devresinde dış sahada galip gelemezken puan almakta zorlandı. Görneç kazanması halinde play out dışında kalabilecek. Esentepe ise galip gelmesi halinde play out maçlarına iyi bir yerde başlama hedefinde.

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur
Etiketler : ,