1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Cumhurbaşkanlığı’nda Akıncı döneminden çalışan 1 kişi var”
“Cumhurbaşkanlığı’nda Akıncı döneminden çalışan 1 kişi var”

“Cumhurbaşkanlığı’nda Akıncı döneminden çalışan 1 kişi var”

4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminde Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Gürdal Hüdaoğlu, Akıncı döneminde 9 kişinin danışman olarak alındığını, bunlardan sadece 1’inin Tatar döneminde de göreve devam ettiğini belirtti.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, 2 yılda 26 yeni özel danışman istihdam ettiğinin ortaya çıkmasının ardından, 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dönemini suçlamış ve Akıncı döneminde istihdam edildiği iddia edilen kişilerin isim listesini yayımlamıştı.

Tatar’ın bu açıklaması üzerinde, Mustafa Akıncı kanadından yanıt geldi.

YENİDÜZEN’e yapılan, Akıncı döneminde Müsteşarlık görevini yürüten Gürdal Hüdaoğlu imzalı açıklamada, konunun kamuoyu tarafından doğru biçimde anlaşılması adına bu açıklamanın yapıldığı belirtildi.

Hüdaoğlu açıklamasında, Mustafa Akıncı döneminde özel danışman sıfatıyla sözleşmeli personel olarak göreve alınan isimlerin listesini açıkladı, saydığı 9 isimden sadece birinin Tatar döneminde de göreve devam ettiğini, geri kalanların ise Akıncı’nın görevden ayrılmasıyla istifa ettiklerini kaydetti.

Liste incelendiğinde, Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’na getirilmesiyle birlikte 26 yeni özel danışman istihdam ettiğinin belirlendiğini aktaran Hüdaoğlu, Akıncı’dan sonra alınan 26 kişi dışındaki tüm isimlerin Denktaş, Talat ya da Eroğlu döneminden kalma olduğun belirti.

Hüdaoğlu, “Özetle Cumhurbaşkanlığındaki mevcut özel danışmanların 1’i Akıncı, 2’si Denktaş, 10’u Talat, 13’ü Eroğlu döneminden bu yana Cumhurbaşkanlığındadır. Bu listeye Tatar döneminde 26 isim eklenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Hüdaoğlu: “Denktaş zamanından beri danışmanlar istihdam ediliyor”

Hüdaoğlu Cumhurbaşkanlığındaki danışmanların, Cumhurbaşkanlığı Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasasının “Özel Danışmanlar” yan başlıklı 10’uncu maddesine göre istihdam edildiğini anımsatarak, bu madde çerçevesinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş zamanından beri danışmanlar istihdam edildiğini belirtti.

Hüdaoğlu, danışmanların sözleşmeli olduğunu ve istifa etmedikleri ya da görevden alınmadıkları sürece sözleşmelerinin otomatik olarak yenilendiğini söyledi.  

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası elemanlarıyla da 10’uncu madde çerçevesinde sözleşme imzaladığını anımsatan Hüdaoğlu, açıklamasında “Senfoni Orkestrası Yasasında bu maddeye göre istihdam yapılacağı ayrıca belirtilmektedir” dedi.

 

Akıncı döneminde göreve gelen isimler

Hüdaoğlu, Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminde, sınavla alınan Orkestra sanatçıları dışında, 10’uncu madde çerçevesinde sözleşme imzalanan isimler şöyle açıklandı:  

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü (Barış Burcu)

Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi (Dr. Erhan Erçin)

Ekonomi Danışmanı (Prof. Dr. Ömer Gökçekuş)

Çevre Danışmanı (Prof. Dr. Şerife Gündüz)

Siyasi İşler ve Tarih Danışmanı (Doç. Dr. Meltem Onurkan Samani)

Dış İlişkiler Uzmanı (Dr. İpek Borman)

İletişim Koordinatörü (Ali Bizden)

Sosyal İşler Koordinatörü (Evrim Hıncal)

Basın Görevlisi (Çağıl Günalp).

 

“Tatar döneminde, Akıncı döneminden kalan bir kişi var”

Hüdaoğlu açıklamasında, saydığı isimler dışındaki tüm isimlerin, Akıncı’dan önceki dönemlerden kalan sözleşmeliler olduğuna dikkat çekti.

Ersin Tatar döneminde 10’uncu madde kapsamında 26 kişiyle daha sözleşme imzaladığına vurgu yapan Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığında şu anda, sözleşmesi Akıncı döneminde imzalanmış sadece bir kişi olduğuna vurgu yaptı.

 

“Denktaş döneminden 2, Talat döneminden 10, Eroğlu döneminden 13 ve Akıncı döneminden 1 isim görevlerine devam ediyor”

Akıncı’dan sonra alınan 26 kişi dışındaki tüm isimlerin Denktaş, Talat ya da Eroğlu döneminden kalma olduğun belirten Hüdaoğlu, “İsimlerin 2’si Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş; 10’u İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve 13’ü Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu döneminden beri Cumhurbaşkanlığındadır” dedi.

Hüdaoğlu, “Özetle Cumhurbaşkanlığındaki mevcut özel danışmanların 1’i Akıncı, 2’si Denktaş, 10’u Talat, 13’ü Eroğlu döneminden bu yana Cumhurbaşkanlığındadır. Bu listeye Tatar döneminde 26 isim eklenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Ne olmuştu?

Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı makamına getirilmesinin ardından 26 yeni özel danışman istihdam ettiğinin ortaya çıkması üzerine, Cumhurbaşkanlığı yazılı bir açıklama yaparak 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dönemini suçladı, Akıncı döneminde istihdam edildiği iddia edilen kişilerin isim listesi yayımlamıştı.

Bu haber toplam 5809 defa okunmuştur