1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Mağusa, Arter'e 'belge' ile yanıt verdi
CTP Mağusa, Arter'e  'belge' ile yanıt verdi

CTP Mağusa, Arter'e 'belge' ile yanıt verdi

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i yanıtladı.

A+A-

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i yanıtladı. Hatırlanacağı üzere, CTP dün basın bildirisi yayımlayarak belediyenin ağır borç yükü altına girdiğini vurgulamıştı. CTP’nin açıklamasını ardından ise Arter ortaya konulan noktaların gerçekleri yansıtmadığını savunmuştu.

CTP, Arter'e 'belge' ile yanıt verdi, Mağusa Belediyesi Haziran 2017 Ek Bütçesi’nin kopyasını kamuoyu ile paylaştı.

İşte açıklamanın tam metni;

"CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulumuz dün yaptığı açıklamada, Gazimağusa Belediye Meclisi’nde UBP, DP ve TKP-YG’li üyelerin olumlu ve CTP’li üyelerin olumsuz oylarıyla oyçokluğu ile onaylanan EK Bütçe ile Gazimağusa Belediyesi’nin önümüzdeki dönemde borç batağına sürükleneceğini belirtti. Buna karşı İsmail Arter, günlük işleri proje diye sunmaya çalıştığı açıklamasında iddiaların doğru olmadığını söyledi ve bizi yalancılıkla suçladı.

Ekte kopyasını da sunduğumuz Gazimağusa Belediyesi Haziran 2017 Ek Bütçesi’nde 10 farklı kalemdeki eksikliği gidermek için 8,810,000 TL ilave gider öngörülüyor. Bunu karşılamak için de 8,810,000 TL’lik kısa ve uzun vadeli borçlanma öngörülüyor. Bütçe tekniğini biraz bilenler için çok açık olan şudur ki Belediye 10 farklı gider kalemindeki eksikleri ödeyebilmek için 8,810,000 TL borçlanacaktır. Bunun neresi yalan? Yine açıklamamızda belediyeye aşırı personel istihdam edildiğini belirttik. Şu anda bordrolu geçici ve kadrolu 400 personelin ve hizmet alımı kaleminden ödenen ve sigorta, ihtiyat sandığı ödenmeyen yani sosyal güvencesiz 80 çalışanın olduğunu belirttik. Bu da mı yalan? Yine açıklamada UBP, DP ve TKP-YG’li üyelerin ek bütçeye olumlu oy, CTP’li üyelerin ise olumsuz oy verdiğini söyledik. Bu da mı yalan? Belediyede tüm uyarılarımıza rağmen 80 işçinin sosyal güvencesiz, hizmet alımı kaleminden ödenerek çalıştırıldığı da mı yalan?

CTP Mağusa Belediye Meclis grubu geçtiğimiz üç yılda Mağusa’nın menfaatlerine olan her karara ve projeye olumlu oy verdi. Ancak belediyeyi zarara sokacak, Mağusa’nın gelişimine katkısı olmayan ve partizanlık içeren her karara da karşı durdu. Bundan sonra da karşı durmaya devam edeceğini belirtmek isteriz.

Belediye Başkanı çalışmalarında doğru ve şeffaf davranmadığı sürece her zaman Mağusa halkının ve belediyenin menfaatlerini koruyan CTP’li Belediye Meclis üyelerini karşısında bulacaktır.

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu

12.06.2017"

Bu haber toplam 5039 defa okunmuştur
İlgili Haberler