1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP Lefke’de Lefkoşa’yı tartıştı
CTP Lefke’de Lefkoşa’yı tartıştı

CTP Lefke’de Lefkoşa’yı tartıştı

CTP Lefke Ocak Kongresi’ne Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimi damgasını vurdu CTP Lefke Ocak Kongresi’nde, Ocak Yönetim Kurulu ile İlçe Kongresi delegeleri ve Kurultay delegeleri de seçildi

A+A-

 

CTP Güzelyurt İlçe Örgütünün bir süreden beridir yoğun bir programla devam etmekte olan Ocak kongreleri çerçevesinde önceki akşam da Lefke Ocak kongresi gerçekleşti.
CTP Lefke Bucak Örgütü binasında gerçekleşen Lefke Ocak Örgütü kongresinde, CTP Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu, CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Burhan Eraslan, CTP Lefke Bucak Örgütü Başkanı ve Lefke Belediyesi eski Başkanı Vehit Nekipzade ile CTP’nin Lefke Belediye Meclis Üyeleri Ali Uskuri, Aziz Kaya, Uğur Solyalı ile CTP’nin Güzelyurt Belediye Meclis üyeleri Osman Bican, Naciye Candan ve Uğur Saygılı da hazır bulundu.
Kongre Divan Başkanlığını İlçe Başkanı Burhan Eraslan’ın yaptığı kongrede, Divan Başkanlığı Sekreterliklerini de İlçe Sekreteri İbrahim Uysal ve İlçe’nin eski Başkanlarından Vasfi Candan yaptı.
Kongre gündeminin Genel Görüşme maddesine ise, Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimi damgasını vurdu. CTP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu’nun söz alarak Belediyelerin önemine dikkat çektiği ve Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarına ilişkin bilgi verdiği konuşmasının ardından, partililer de söz alarak görüş ve düşüncelerini açıkladılar.
Lefke ve Güzelyurt Belediyelerinin hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çeken konuşmacılar, CTP’li Belediyelerle UBP’li Belediyelerin karşılaştırmalı değerlendirmelerini de yaptılar. CTP’li Belediyelerin bir markaya dönüştüğüne ve kaliteli hizmetin adresi olduğuna dikkat çeken partililer, gerçekleşecek seçimde de, CTP’li Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu’nun Lefkoşa için bir şans olduğuna işaret ettiler ve Lefkoşa’nın geleceği için Lefkoşalının doğru tercih yapacağına inançlarını dile getirdiler. Konuşmacılar, aksi taktirde Lefkoşa’nın iflah olmaz bir soruna dönüşeceğine vurgu yaptılar. Kongrede hazır bulunan partililer, “Bugün Lefkoşa, 2014’te de Lefke ve Güzelyurt hak ettiği çağdaş hizmete kavuşacak” şeklindeki mücadele hedeflerini de ifade ettiler.
CTP Lefke Ocak kongresinde daha sonra yetkili kurulların seçimine geçildi. Ocak Başkanlığına Muhteşem Hacımulla seçilirken, yedi kişilik yönetim kurulu yeniden belirlendi. CTP Güzelyurt İlçe Kongresi için 19 kişi ve CTP Merkez Kurultayı için ise 10 kişi, Lefke Ocak Örgütünü temsil edecek delegeler olarak seçildi.

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
Etiketler : ,