1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Covid-19 hatırlatma aşıları başlıyor
Covid-19 hatırlatma aşıları başlıyor

Covid-19 hatırlatma aşıları başlıyor

Sağlık Bakanlığı, 1 Kasım itibariyle COVID-19 hatırlatma doz aşılarına başlayacaklarını duyurdu.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, 1 Kasım itibariyle COVID-19 hatırlatma doz aşılarına başlayacaklarını duyurdu. Aşılamadaki önceliğin ilk olarak 75 yaş üstü kişiler ve sağlık çalışanlarına yapılacağı belirtildi. Vatandaşların, Temel Sağlık Hizmetler Dairesine bağlı sağlık merkezlerinde ve hastanelerde aşılarını yaptırabilecekleri ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın detayları şöyle:

Sağlık Bakanlığı, 01/11/2022 tarihi itibariyle Covid-19 hatırlatma doz aşılarına başlayacaktır. İlk etapta 75 yaş üstü kişiler ve sağlık çalışanlarına hatırlatma doz aşısı yapılacaktır. Aşı yaptırmak isteyen bahse konu grupta olan vatandaşlarımızın Temel Sağlık Hizmetler Dairesine bağlı sağlık merkezlerinde ve hastanelerde aşılarını yaptırabileceklerdir. Hatırlatma dozu yapacak olan kişilerin en az 2 Biontech aşılı olmaları gerekmektedir. Tek Biontech aşısı olanlar tam aşılı sayılmayacak, aşılarını tamamlamaları gerekecektir. 3 Biontech aşılı olanlar bir hatırlatma dozu yapabilecektir. 4 Biontech aşılı olanların hatırlatma dozu yapmalarına gerek yoktur. Hatırlatma doz aşısı bir önceki aşı dozundan en az 3 ay sonra yapılmalıdır.

Hiç aşı yapmamış ve Covid-19 geçirmiş kişiler

Hiç aşı yapmamış ve Covid-19 geçirmiş kişiler Biontech aşısını hastalıklarının 3. ayından sonra ilk kez aşı olmuş gibi aşılarını başlatmaları gerekecektir. Yine aşılı ancak Covid-19 geçirmiş geçirmiş kişiler, hatırlatma dozlarını hastalıktan 3 ay sonra  yapabileceklerdir.

saglik-1.png

1.png2.png

 

 

 

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur