1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinayette 12 tutuklu, 3 itiraf
Cinayette 12 tutuklu, 3 itiraf

Cinayette 12 tutuklu, 3 itiraf

Taşkent yolundaki cinayetle ilgili 1’i kadın 12 kişi mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Haspolat - Taşkent Anayolu üzerinde bulunan TMT Anı ormanına dönülen toprak yol girişinde ölü olarak bulunan Nijerya uyruklu Walshak Augustine Ngok (Exxkalliee) cinayeti ile ilgili 1’i kadın 12 kişi bu sabah mahkemeye çıkarıldı. 

 “Taamüden adam öldürme”, suçlamasıyla tutuklanan zanlılar 1) E.C. (E-29-Nijerya) 2) A.K.O.(E-33-Nijerya), 3)N.F.A.N. (E-30-Gana),4) W.A.M.(E-26-Zimbabwe), 5) A.H.U. (E-31-Nijerya), 6) A.N.(K-22-Zimbabwe) , 7) C.O.M.(E-21-Nijerya), 8)C.C.E. (E-31-Nijerya), 9) G.K. M. (E-31-Nijerya) , 10) C. C.O. (E-31-Nijerya), 11) P. O. (E-29-Nijerya) Ve 12) İ.V.E. (E-33 Nijerya) bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak yeminli şahadet veren Müfettiş Muavini Cem Ozan, 19 Nisan’da saat 07.00’de Haspolat-Taşkent anayolunun bir buçuk kilometrelerinde siyahi Afrika kökenli bir erkek cesedinin bulunduğunu belirtti. Ozan, Adli tıp uzmanı tarafından cesede yapılan otopside maktulun künt kafa travması, beyin kanamaları ve elle boğma (asfiksi) sonucu öldürüldüğünün belirlendiğini söyledi. Ozan, olayla ilgili yürütülen soruşturmada çevre şahadetleri ve incelenen kamera görüntülerinde zanlılara ulaşıldığını kaydetti. Ozan, E. C., N.F.A.N. ve W.A.M.’nin gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiklerini mahkemeye aktardı. Ozan, olaydan önce, olay sırasında ve sonrasında diğer zanlıların olaya karıştıklarını ileri sürdü. Ozan, meselenin çok ciddi olduğunu belirtip, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti. Avukat Ramadan Sanıvar,  E.C., N.F.A.N. ve W.A.M.’nin ifadelerinin yargıç kaidelerine uygun alınmadığını ve darp edildiklerini savundu. Tahkikat memuru Cem Ozan, iddiaları reddetti. Avukat Sanıvar, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Mahkemede söz alan zanlılar 7,8,9,10,11,12 hangi suçla tutuklandıklarını bilmediklerini ve hiçbir suça karışmadıklarını anlattı.

Huzurunda verilen şahadeti değrelendiren Yargıç Cenkay İnan, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için üç gün tutuklu kalmalarına emir verdi.  

Bu haber toplam 4466 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler