1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "Cinayetlerden sarsıldım"
"Cinayetlerden sarsıldım"

"Cinayetlerden sarsıldım"

Kıbrıs’ın güneyinde ‘seri katilin’ yankıları sürüyor. Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, masum yabancı kadınların ve çocuklara karşı işlenen cinayetlerden sarsıldığını belirtti.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde ‘seri katilin’ yankıları sürüyor. Araştırmalar sürerken, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, masum yabancı kadınların ve çocuklara karşı işlenen cinayetlerden sarsıldığını belirtti,bu konuda duyduğu üzüntü ve endişeyi dile getirdi.

Alithia Gazetesi’nin haberine göre; Anastasiadis’in bugünlerde yurt dışında olmasına karşın araştırmaların seyri hakkında sürekli bilgi aldığı ve olayların ortaya çıkması için ellerinden geleni yapmaları için de ilgili makamlara talimatlar verdiği belirtildi.

Anastasiadis açıklamasında ayrıca polis araştırmalarının ve tüm süreçlerin tamamlanması amacıyla sarsıcı bu olaylar karşısında soğukkanlı olunması tavsiyesinde de bulundu.

 

Filipinler Büyükelçilik temsilcileri adaya geliyor

Öte yandan Haravgi gazetesi, Filipinler Dışişleri Bakanlığı’nın, öldürülen kadınlarla ilgili olarak Kıbrıslı Rum makamlarına eleştiri yönelttiğini yazdı.

Habere göre Filipinler Dışişleri Bakanlığı, ikisi kadın ve bir de çocuk olmak üzere 3 Filipinli’nin 2017-2018 tarihlerinde kayıp olarak bildirildiğini, Kıbrıslı Rum yetkililerin, bir suç kurbanı olmadıkları başka nedenlerden dolayı kaybolduklarına inandığına dikkati çekti.

Atina’daki Filipinler Büyükelçiliği temsilcilerinin araştırmaları desteklemek ve kurbanların kimlik tespitine yardımcı olmak amacıyla DNA örneklerinin sunulması için Ada’ya geleceği de belirtildi. 

 

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur