1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çıkmak mı zor, kalmak mı?
Çıkmak mı zor, kalmak mı?

Çıkmak mı zor, kalmak mı?

Çetinkaya’nın şampiyon, Göçmenköy ve Türk Ocağı’nın küme düştüğü Süper Lig’de bugün oynanacak olan son maçlarda play-out’un dışına kim çıkacak onun hesapları yapılıyor

A+A-

Telsim Süper Ligi’nin açılış maçında dün akşam şampiyon Çetinkaya, Lefke karşısında 3-1 galip gelerek şampiyonluğunu pekiştirirken, bugün oynanacak olan maçlardan Hamitköy – Cihangir ve Mağusa T.G – Lapta maçlarının sonuçları play out’da kalacak son 2 takımıda belirleyecek.

Hüseyin KIRAL
2012-2013 futbol sezonunun tamamlanmasına bir hafta kala Çetinkaya 14. şampiyonluğunu ilan ederken, haftalar önce Göçmenköy ve 24. hafta maçlarının sonunda da Türk Ocağı bir alt lige düştü. Bugün oynanacak olan altı karşılaşmada takımlar, 8 Mayıs’da başlayacak olan play out maçlarında mücadele etmemek için sahaya çıkacaklar.
Telsim Süper Ligi’nin son haftası olan 26. haftanın açılış maçında dün akşam şampiyon Çetrinkaya, Lefke karşısında 3-1 galip gelerek şampiyonluk kutlamalarına devam etti.
Bugün oynanacak olan maçlarda ise daha önceden Serdarlı’nın ve Mağusa Türk Gücü takımlarının play out oynamaları kesinleşirken, Lapta, Hamitköy ve Cihangir takımları play out’un dışında kalmak için mücadele edecek.

Telsim Süper Lig Bugün

Hamitköy – Cihangir (Serkan Şimşek)
Haftanın maçı olarak gösterilen Hamitköy - Cihangir karşılaşmasında Cihangir takımının alacağı bir beraberlik kendisini play out’un dışına iterken, Hamitköy’de ise gözler, Gençlik Gücü – Yenicami maçının sonucunu bekleyecek. Hamitköy takımında Berian’ın, Cihangir takımında ise William ve Loioue’nin olmaması teknik heyetleri sıkıntıya sokarken maçın favoisi olarak Hamitköy görünüyor.

Serdarlı - K. Kaymaklı (Osman Özpaşa)
Serdarlı takımı ligde play out oynamayı garantileyen takımların başında geliyor. Küçük Kaymaklı ise sadece ligde prestij için mücadele ediyor.
Serdarlı sadece ve sadece alacağı üç puanla, diğer maçlardan gelecek olan sonuçlara göre play out’a kaç puanla başlayacağını görecek.

Göçmenköy - Türk Ocağı (İhsan Payas)
Süper Lige veda eden iki takımın mücadelesinde, geçtiğimiz hafta ligde ki ilk galibiyetini alan Göçmenköy, ikinci galibiyetini almak için sahaya çıkacak. Türk Ocağı ise hafta içerisinde neler yaşadı bilinmez ancak bu maçta galip gelmez.

Doğan T.B. - B. Bağcıl (Olkan Özyanık)
Prestij maçlarından birini olan Bostancı Bağcıl – Doğan Türk Birliği maçında tek hedef Bostancı Bağcıl’da üçüncü olma hayali olarak görülüyor. Küçük Kaymaklı’nın, Serdarlı deplasmanından elinin boş dönmesi, Bağcıl’ın da Doğan karşısında elde edeceği galibiyet kendisini ligde üçüncü yapacak.

Mağusa T.G. – Lapta (Fehim Dayı)
Süper Lig’in son haftasında oynanacak olan Mağusa Türk Gücü (MTG) – Lapta karşılaşması iki takımında play – out’a kaç puanla girme karşılaşması olarak görünüyor. Mağusa Türk Gücü evinde oynayacağı maçı kazanıp play out’a üç puanla girip diğer takımlara göre avantajlı olmak istiyor.

Gençlik Gücü – Yenicami (Ecvet Kanatlı)
Süper Lig’in son maçında yaşanacak olan Lefkoşa derbi karşılaşmasında Gençlik Gücü, rakibi Yenicami’yi yendiği takdirde hangi maçta ne olur ne biter Gençlik Gücü’nü ilgilendirmez play out’un direk dışında kalır.
Yenicami, bu maçın ardından oynayacağı Kıbrıs Kupa finalini düşündüğü için bu maça nasıl ve ne şekilde çıkar bilinmez, ancak eksik ve sakat futbolcularının çokluğu nedeni ile doğal olarak fazlada zorlamayacak gibi görünüyor.

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur
Etiketler : ,