1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevinde grev askıya alındı
Cezaevinde grev askıya alındı

Cezaevinde grev askıya alındı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) tarafından, “gardiyanların çalışma saatlerindeki sıkıntı ve vardiya tahsisatı alamaması” gerekçeleriyle önceki sabah başlattıkları grev, dün gece yarısına d

A+A-

YENİDÜZEN Haber Merkezi

Merkezi Cezaevi gardiyanlarının büyük çoğunluğunu temsil eden Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) tarafından, “gardiyanların çalışma saatlerindeki sıkıntı ve vardiya tahsisatı alamaması” gerekçeleriyle önceki sabah başlattıkları grev, dün gece yarısına doğru imzalanan mutabakat metni ile askıya alındı. Mutabakatta, Merkezi Cezaevi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı’nda, KTAMS ve KAMU SEN’in önerilerinin dikkate alınacağı, konunun Pazartesi günü teknik kurulda tarafların hassasiyetleri de gözetilerek sonuçlandırılacağı ifade edildi.
Mutabakat metninde yer alan unsurların hayat bulması takdirde, KTAMS ve KAMU-SEN tarafından askıya alınan greve son verilecek.

“Görüş birliği”
İçişleri Bakanlığı tarafından, grevin askıya alınması ile ilgili dün gece yapılan açıklamanın tam metni şöyle:
“İçişleri Bakanlığında yapılan toplantıda cezaevinde gelinen durum ele alındı. Kamu-Sen, KTAMS ve Gardiyanlar Birliği temsilcilerinin ortak katılımı ile yapılan toplantıda Merkezi Cezaevi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları)  Yasa Tasarısının teknik komitede görüşülmesi çerçevesinde uzlaşılamayan  konunun sendikaların önerileri dikkate alınarak, kamu reformu kapsamında Mecliste görüşülmekte olan yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı ile bir bütünsellik içerecek şekilde teşkilat yasasında düzenlenmesi ve çözüme kavuşturulması hususunda görüş birliğine varılmıştır.
Bu çerçevede grevin askıya alınması  ve konunun Pazartesi günü itibarıyla teknik kurulda ele alınarak tarafların hassasiyetleri  de gözetilerek sonuçlandırılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur”

Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur
Etiketler : , ,