1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çetin Uğural'ın yerine Kamil Kayral
Çetin Uğuralın yerine Kamil Kayral

Çetin Uğural'ın yerine Kamil Kayral

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’na Kamil Kayral’ı atadı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’na Kamil Kayral’ı atadı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu, ilgili yasaya uygun olarak Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’na Kamil Kayral’ı, Kamu Hizmeti Komisyonu üyeliğine de Gürsel Selengin’i atadı.

Kamu Hizmeti Komisyonu bir Başkan ve dört üyeden oluşuyor.


KAMİL KAYRAL KİMDİR?

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’na atanan Kamil Kayral, 15 Ağustos 1951 tarihinde Küçük Kaymaklı-Lefkoşa’da doğdu. Kayral, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1974 yılında mezun olduktan sonra 1975 yılında Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği’nde kamu görevine başladı. Daha sonra sırasıyla, İçişleri ve İskan Bakanlığı Bakanlık Müdürlüğü, İskan ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürlüğü, İskan Bakanlığı Plan Proje Müdürlüğü, Çalışma ve İskan Bakanlığı Müsteşar Vekilliği, İskan Encümeni Başkan Vekilliği yapan Kayral, Haziran 2009’da İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı. Kayral, Ağustos 2011’de yaş haddinden emekli oldu.

Kamu Hizmeti Komisyonu üyeliğine atanan Gürsel Selengin ise 20 Temmuz 1961’de Erenköy’de doğdu. 9 Eylül Üniviversitesi  İktisat Fakültesi’nden 1983 yılında mezun olan Selengin, 1987 yılında Gazimağusa Kaymakamlığı’nda kamu görevine başladı. Daha sonra sırasıyla Lefkoşa Kaymakamlığı’nda Kaymakam Muavinliği, İçişleri Bakanlığı Merkez Kaymakamlığı ve son olarak da İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulunan Selengin, Mart 2013’te emekliye ayrıldı

(TAK)

Bu haber toplam 6061 defa okunmuştur