1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. ÇELİK PARA KASASI NASIL AÇILIR?
ÇELİK PARA KASASI NASIL AÇILIR?

ÇELİK PARA KASASI NASIL AÇILIR?

Çelik para kasası nasıl açılır? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Çelik para kasası nasıl açılır? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. Günlük hayatta insanların “değerli” olarak gördüğü her şeyi koruması gerekiyor. Gün geçtikçe hırsızlık olayları artmakta, bu durum çelik para kasası kullanımı gündeme getiriyor. Peki, çelik para kasası nedir, en güvenli çelik kasa modelleri nelerdir, anahtarını kaybettiğiniz ya da şifresini unuttuğunuz para kasası nasıl açılır hiç merak ettiniz mi?

Çelik para kasası imalatı yapan Gökerler Çelik Eşya LTD. ŞT. aynı zamanda soyunma dolabı, çelik dosya dolabı, kortoteks dolabı, öğretmen dolabı gibi ürün yelpazesine de sahip.

Açılmayan çelik para kasaları için bu telefondan iletişime geçebilirsiniz: 0212 612 13 27 / 30

Meraklı bir kişiliğiniz varsa çelik para kasası üzerine bu yazıyı okumanızı öneriyorum.

Çelik para kasası denilince akla sadece para mı geliyor?

Aslında çelik para kasası denilince akla sadece paranın gelmesi ve bu paranın muhafazasının yapılacağı anlaşılması oldukça yanlıştır. Çünkü, maddi değeri olmayan ancak manevi değeri yüksek kabul edilecek belge ve evrakların da art niyetli kişilerin eline geçmesini engellemek için para kasaları kullanılıyor.

Günümüzde bilginin baş döndürücü bir hızla ilerlemesi hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda güvenliğin de önemini bir miktar daha artırmıştır. Artık herhangi bir şeyin güvenliğini sağlamak için insanlar ekstra güvenlik tedbirleri almak zorundadır.

Bu noktada, ilk bakışta akla gelen para, altın, mücevher, çek, senet, tapu, pasaport, otomobilin yedek anahtarı gibi  akla gelen maddi ve manevi her şeyin saklanabildiği ve korunabildiği ürüne çelik para kasası deniliyor.

Piyasada bulunan çelik kasa çeşitleri nelerdir?

Piyasada farklı ihtiyaç ve isteklere cevap verecek çelik kasa modelleri yer almaktadır. Çelik para çeşitlerine baktığımızda; ev tipi, ofis tipi, ticari kasalar, otel ve hastane tipi kasalar, laptop tipi ve evrak kasaları yer alıyor.

Her şeyden önce güvenlik ön planda olduğu için bu kasa çeşitlerinin malzemesi çeliktendir.

Ev tipi, ofis tipi, ticari kasa, otel ve hastane tipi, laptop tipi ve evrak kasası diye bir ayrıma gidilmesinin sebebi, tamamen kullanım alanlarının farklı farklı olması ve işlevselliğinden kaynaklanmaktadır.

Örneğin; ev tipi çelik kasalar daha küçük oluyor. Sonuçta evde çelik kasayı saklayacak ortamın sınırlı olması ve çelik kasa içerisine koyulacak değerlerin daha az olması boyutlarının da küçük tutulmasını sağlamıştır.

Ayrıca ev tipi çelik kasaların evde kamufle edilebilir olması çok önemlidir. Kötü niyetli insanların ev tipi çelik para kasasının bulunmasını ve açılmasını engellemek oldukça önemlidir.

Laptop tipi çelik kasaya baktığımızda 15 inçlik bir laptobun girebileceği büyüklükte olduğunu görürüz yani çelik kasa boyutları bir dizüstü bilgisayara göre tasarlanmıştır. Günümüzde bilgisayarında çok değerli bilgi ve belgelerin bulunduğu kişiler ve kurumlar yer alıyor. Bu bilgisayarların güvenliğini sağlamak için üretilmiş olan laptop tipi çelik kasalar bu amaca hizmet ediyor.

Genellikle çelik para kasası dediğimizde akla hep ofislerde yer alan büyük kasalar gelir. Ofislerdeki kasaların özellikleri için şunları söyleyebiliriz: Ev tipi ve laptop tipi kasalara göre biraz daha büyük olmakla birlikte güvenlik önlemlerinin de biraz daha gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Sadece anahtar ile açılan kasalar olduğu gibi tuş takımına sahip dijital kasalar da ofis tipinde yer alıyor.

Çelik kasaların bir de güvenlikleri farklı şekilde tasarlanmış olanları yer alıyor.

Bunlardan birincisi eski tip mekanik çelik kasalar; ikincisi ise, dijital çelik kasalardır. Hemen size bu kasa çeşitlerinden bahsedelim ve özellikleri hakkında bilgi verelim.

Mekanik ve dijital kasaların çalışma mantığı tamamen farklı olduğu için açılma mantıkları da farklıdır. Bu konuda çelik para kasası nasıl açılır sorusunu yanıtlamak için öncelikle çelik para kasalarının farklarını ve özelliklerini ortaya çıkarmamız gerekiyor.

Mekanik çelik kasalar ve özellikleri

Mekanik çelik kasalar, eski tip kasalar içerisinde yer alıyor. Bu kasa tipi anahtarlı sisteme sahip. Anahtarsız açılmıyor. Mekanik çelik kasaların en büyük problemi anahtarın ve yedek anahtarının kaybedilmesi durumudur. Bu durum oldukça can sıkıcı olmakla beraber çözümü mümkündür. İlerleyen başlıklarda çelik para kasası nasıl açılır ile bu sıkıcı duruma çözüm üretip nasıl açacağınızı ileteceğiz.

Mekanik çelik kasaların en önemli problemlerinin başında anahtarı kaybetmek olduğunu söyledik ancak bir diğer problem ise kaybedilen anahtarın bir kopyasının oluşturulması. Bu da oldukça can sıkıcı bir durumdur ki. Çözümü çelik para kasasının anahtar ve kilit sisteminin değiştirilmesini gerektirmektedir.

Mekanik çelik para kasalarının bir başka önemli sorunu kilit sisteminin arızalanmasıdır. Bu durum tedarikçi firmanın yetkili servisi tarafından kilit sisteminin yenilenmesi ile çözülebilmektedir.

Diğer bir çelik kasa çeşidi olan dijital çelik kasalara bir göz atalım.

Dijital çelik kasalar ve özellikleri

Dijital çelik kasa, günümüzün teknolojisinden nasibini almış olan geniş güvenlik önlemlerine sahip tuş ve şifreleme sistemine sahip bir kasa türüdür.

Anahtar olmadığını için dijital çelik kasaların kilitleme mantığı ve mekanizması daha hassastır ve daha farklıdır. Bunun için profesyonel sunan firmalardan ürün temin etmek gerekiyor.

Artık günümüzde, ev tipi, ofis tipi, ticari kasa, otel ve hastane tipi, laptop tipi ve evrak kasası gibi çelik kasa çeşitlerinin tamamında dijital kasalar kullanılabiliyor. Bazılarında sadece tuşlu sistem yani dijital güvenlik önlemi varken bazılarında hem tuşlu hem de anahtarlı mekanik sistemler kullanılabiliyor. Bu durum iki aşamalı güvenliğin olduğunu bize gösteriyor.

Mekanik çelik para kasası nasıl açılır?

Anahtarı unutulan ya da kilitleme mekanizması bozulmuş bir mekanik sistemli çelik para kasasını açmak çok zordur. Bu tarz kasalar 4 tur kitlenir, mutlaka çilingirden destek alınması gereklidir ki tek başınıza açmak neredeyse imkansızdır.

Tek başınıza açmayı başarsanız dahi çelik kasayı kullanılamaz hale getirmeniz mümkündür. O yüzden tek başınıza açmayla uğraşmak yerine çilingir çağırmanızı öneriyoruz.

Hırsızların kullandığı bir yöntem olan delerek açmak mekanik çelik kasasının büyük uğraşlar sonucunda açılmasını sağlar.

Eğer çelik kasanızın anahtarını unuttunuz ya da kaybettiyseniz sıfırdan üretilen bir anahtar ki buna “ham anahtar” adı veriliyor. Yaklaşık 1 saat içinde kasanın kilit mekanizması tespit edilerek kaybedilen anahtar kopyalanabiliyor.

Çelik kasanın kilit mekanizması bozulduysa o zaman kilit mekanizmasını tamamen sökülerek yenisinin takılması gerekiyor.

Dijital çelik para kasası nasıl açılır?

Dijital çelik para kasasının açılması, mekanik çelik kasa gibi fiziki bir işlemden ziyade dijital çelik kasalar için üretilmiş şifre kırıcı ve düzenleyici programların kullanılması ile mümkündür.  Kilitli kalan kasanın açılması işleminden sonra dijital para kasasının şifresi kullanıcının belirlemesi üzerine yeniden seçilmekte ve dijital para kasası yeniden kullanıma sunulmaktadır.

Sizlere bu yazıda çelik para kasalarının özellikleri ve çelik para kasalarının nasıl açıldığı konusunda bilgiler sundum.

Bu haber toplam 146622 defa okunmuştur