1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çarşıda yılbaşı yoğunluğu
Çarşıda yılbaşı yoğunluğu

Çarşıda yılbaşı yoğunluğu

Yılbaşının yaklaşmasıyla yurttaş hem kendisi, hem de sevdiklerine hediye için çarşıya indi, bir süredir sıkıntı çeken esnafın yüzü güldü…

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Yılbaşının yaklaşmasıyla yurttaş hem kendisi, hem de sevdiklerine hediye için çarşıya indi, bir süredir sıkıntı çeken esnafın yüzü güldü…

YENİDÜZEN, hem esnafa, hem de çarşıdaki yurttaşa ‘alış verişi’ sordu. Normalden fazla satış yaptıklarını söyleyen esnaf, halinden memnuniyet belirtti.

Müşteriler ise, yılbaşı için hem kendilerine hem de sevdiklerine hediyeler aldığını söyledi. Müşteriler, “Fiyatlar her ne kadar halen yüksek olsa da, yılbaşı olduğu için yine de alışveriş yapıyoruz, çünkü hem kendimize hem de sevdiklerimize özel bir şeyler yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Esnaf ise, “Geçen aya kıyasla çok daha fazla satış yaptık, yılbaşına son üç gün kala bunun daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

 

e1-033.jpg

Esnaf ne dedi?

Simge Butik Sahibi Simge Topukçu :
“Hem 13. maaşlar, hem de yılbaşı insanları alışverişe yöneltti”

“Önceki ay biraz durgun geçmişken Aralık ayı esnafa çok iyi geldi. Hem 13. maaşların ödenmesi, hem de yılbaşı sebebiyle insanlar alışverişe yöneldi. Birçok kişi kendilerine yılbaşı günü giymek için kıyafet almaya geldi. Kimisi ise, hediye alışverişi yaptı. İki tarafın da memnun kaldığına inanıyorum.”

Fellahoğlu Kuyumculuk Sahibi Laden Fellahoğlu:
“Satışlarımızın daha da iyiye gideceğini düşünüyoruz”

“Yılbaşının gelmesi ve 13. maaşların ödenmesi ile satışlarımız çok yükseldi. Ekonomik kriz olduğu için, alışveriş yapmaya çoğu kişi çekiniyor, fakat biz, müşterilerimiz için kampanyalar ve indirimler de düzenledik. Ayrıca, halkımız genelde her işini son dakikaya bırakan yapıda insanlar olduğu için, yılbaşına son üç gün kala satışlarımızın daha da iyiye gideceğini düşünüyoruz. İnsanlar özellikle hediye almak için geleceklerdir.”

Gara Sandık Coffee & Gift Shop Sahibi Mukaddes Örek:
 “Böyle dönemlerden çok iyi yararlanıyoruz”

“Ekonomik kriz sebebiyle son aylarda işlerimiz biraz durgundu. Masraflarımızı karşılayabilmek için fiyatlarımızı arttırmamız gerekti. Ancak bunu yapınca da, insanlar sınırlı bütçeleri olduğu için daha az gelmeye başladı. Şimdi ise yılbaşı sebebiyle bir hareketlilik var. Ne yazık ki, geçen seneye kıyasla bir düşüş yaşandı. Fakat yine de biz hediyelik eşya sattığımız için, böyle dönemlerden çok iyi yararlanıyoruz. Bu hafta satışların daha iyi geçeceğine inanıyorum.”

Karga Hediyelik Eşya Sahibi Yaşar Atıcı:
“Özellikle son iki haftadır güzel bir talep var”

“Ben mağazamı birkaç ay önce açtım. Şimdiye kadar iyi gidiyoruz. Özellikle son iki haftadır güzel bir talep var. Hediyelik eşya sattığımız için, çoğu kişi yılbaşı hediyesi almaya geliyor. Yaklaşan günlerde satışlarımızın daha da iyiye gideceğini düşünüyorum.”

Gardrobe Butik Sahibi Raşit Candaş:
 “Geçtiğimiz aylara kıyasla Aralık’ta çok daha iyi satış yaptık”

“Geçtiğimiz aylara kıyasla Aralık’ta çok daha iyi satış yaptık. Bunun sebebi ise hem insanların 13. maaşlarının yatması, hem de yılbaşı olması. Herkes yılbaşına hazırlık için alışveriş yapmaya başladı. Gerek hediyeler, gerek ise kendilerine o gün giymek için kıyafet alıyorlar. Bu ay bize iyi geldi. Ancak geçen yıla kıyasla bir düşüş yaşadığımızı söyleyebilirim. Ben yine de, gelecek günlerden daha ümitliyim. Ay sonu insanlar maaşlarını aldığında yine alışveriş ihtiyaçlarını karşılayacaktır.”

Moda Black Sahibi Gözde Korman :
“Birkaç gün içinde satışların daha da artacağını düşünüyorum”

“Mağazalar, yılbaşı dönemi her zaman daha iyi çalışır. Bu ay, özellikle de bir önceki aya göre çok daha iyi satış yaptık. Ben, birkaç gün içinde bu satışların daha da artacağını düşünüyorum, çünkü halkımız genelde işlerini son ana bırakıyor. Umarım ekonomimiz daha iyiye gider.”

e2-026.jpg

Müşteriler ne dedi?
 

Hüseyin Saka: “Özel günlerde insanlar alışverişe yöneliyor”

“Yılbaşı yaklaştığı için alışverişe çıktık. Kendim için yılbaşı günü giymek adına alışveriş yaptım. Aynı zamanda arkadaşlarımla aramızda kura çekip, birbirimize de hediye alıyoruz. Genelde ara sıra alışveriş yapıyorum, daha çok ihtiyacıma göre. Fakat özel günler zamanı mutlaka insanlar alışverişe yöneliyor.”

Cameron Malik: “Kendim ve sevdiklerim için çok fazla alışveriş yaptım”

“Ben Kıbrıs’ın güneyinden geldim. Döviz nedeniyle ürünler burada biraz daha ucuz olduğu için, yılbaşı hediyeleri aldım. Kendim ve sevdiklerim için çok fazla alışveriş yaptım. Yılbaşını çok seviyorum ve her dönem mutlaka bir şeyler alırım.”

Mustafa Nişancı: “Yılbaşında giymek için kıyafet alışverişindeyim”

“Ben burada öğrenciyim. Yılbaşında arkadaşlarımızla her yıl etkinlik düzenleriz, orada giymek için kıyafet alışverişine çıktım. Aynı zamanda, arkadaşlarıma da hediye alacağım. Fiyatlar ise umduğumdan daha ucuz.”

Efe Burak Bahşi: “Kendime, aileme ve arkadaşlarıma birçok şey aldım”

“Yılbaşı zamanını çok seviyorum, hatta keşke hep Aralık olsa. Hem yılbaşını hem de kışı sevdiğimden bu dönemde alışveriş yapıyorum. Kendime, aileme ve arkadaşlarıma birçok şey aldım. Ayrıca sınıf arkadaşlarımızla birbirimize de hediyeler alıyoruz.”

Dimitris Sokhanidis: “Ailemle birlikte yılbaşı alışverişine çıktık”

“Buraya Kıbrıs’ın güneyinden geldim. Ailemle birlikte yılbaşı alışverişine çıktık. Çok sayıda hediyelik eşya ve kıyafet aldık. Yılbaşını çok seviyoruz ve her dönem mutlaka özel bir şeyler yapıyoruz. Alışveriş de bunlardan biri…”

Joy Joel: “Bütçeme uygun ürünler almaya çalışıyorum”

“Yılbaşı için alışverişe çıktım. Fiyatlar her ne kadar yükselmiş olsa da, yılbaşını çok sevdiğim için yine de bütçeme uygun ürünler almaya çalışıyorum. Aileme ve arkadaşlarıma hediye aldım. Kendime ise, yılbaşında giymek için bir elbise aldım. Birkaç hediye daha alacağım.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181226104543.jpg

Bu haber toplam 2275 defa okunmuştur