1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Candan: Londra’daki Kuzey Kıbrıs Festivali fiyasko mu oldu?
Candan: Londra’daki Kuzey Kıbrıs Festivali fiyasko mu oldu?

Candan: Londra’daki Kuzey Kıbrıs Festivali fiyasko mu oldu?

Candan, “Ciddi bir masraf yapıldı, elbette bu işler masraflı ama harcanan paranın karşılığının alınması gerek. Bizim ülke olarak boşa atacak paramız yok”

A+A-

 

 

CTP Milletvekili Armağan Candan “Londra’daki Kuzey Kıbrıs Festivali Fiyasko Mu Oldu?” konulu bir konuşma yaptı.

Candan, Londra’da festival düzenleme niyetinin olumlu olduğunu söyleyerek, “Ancak bunun kendimizin çalıp kendimizin oynadığı bir etkinlik olduğu söyleniyor. Festivale katılımın çok düşük olduğu, istenilen etkinin harcanan paraya bakıldığında çok yetersiz olduğu ortada” şeklinde konuştu. Uluslararası fuarlarla binlerce insana ulaşılabileceğini de belirten Candan, “Böyle özel organizasyonların iyi duyurulması çok önemli. Bunun için de oradaki promosyon ve reklam firmalarından yararlanmak şart. Belli ki bu organizasyon harcanan paraya rağmen amatör kalmış. Buna profesyonelce yaklaşıĺması gerektiğini Bakanlık bilmeli, acemice hareket etmemeliydi. Bakanlığın gerekli dersleri çıkarması gerekir” dedi.

Candan, Londra’daki Kıbrıs Türk toplumunun örgütlü olduğu derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının festivale katılmadığını, birçoğunun davet bile edilmediğini de söyleyerek, “Ciddi bir masraf yapıldı, elbette bu işler masraflı ama harcanan paranın karşılığının alınması gerek. Bizim ülke olarak boşa atacak paramız yok” şeklinde konuştu.

“Oraya giden ve hayal kırıklığı yaşayan Londra'daki vatandaşlarımızdan bize bilgi geldi” diyen Candan, festivalin buraya yansıtıldığından çok daha az etki yarattığını söyledi ve söz konusu etkinliğe Kıbrıs'tan çok sayıda şahsın götürüldüğünü vurguladı. Festival için devlet kasasından ne kadar masraf yapıldığını da soran Candan, turizm bakanından cevap istedi.

Bu haber toplam 3361 defa okunmuştur