1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çanakkale Kampı'nda öğrenciler zehirlendi
Çanakkale Kampı'nda öğrenciler zehirlendi

Çanakkale Kampı'nda öğrenciler zehirlendi

Çanakkale Kampı’nın son gününde kafiledeki bazı öğrenciler zehirlendi, 35 öğrenci ayakta tedavilerinin ardından adaya dönerken, İskele Bekirpaşa Lisesi’nden 3 öğrenci Türkiye’deki tedavilerinin ardından son kafile ile dönebildi

A+A-

YENİDÜZEN

Kamuoyunda ‘dini propaganda’, son olarak da bir görevlinin Kıbrıslı Türk öğrencilere yönelik söylemleriyle tartışılan Türkiye’deki Çanakkale Kampı, şimdi de ‘gıda zehirlenmesi’ ile gündeme geldi.

Çanakkale Kampı’nın son gününde kafiledeki bazı öğrenciler zehirlendi, 35 öğrenci ayakta tedavilerinin ardından adaya dönerken, İskele Bekirpaşa Lisesi’nden 3 öğrenci Türkiye’de tedavi altına alındı.

YENİDÜZEN’e konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, yaşanan olayı doğruladı, Türkiye’de tedavi altına alınan öğrencilerin dün sabah saatlerinde taburcu olduğunu, son kafileyle birlikte ülkeye döndüklerini dile getirdi.

 


 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit:

 

 

“Öğrencilere konulan teşhis, gıda zehirlenmesi”

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, yaşanan olayı doğruladı.

Özyiğit, dün adaya gelecek kafiledeki bazı çocuklarda havaalanına giderken rahatsızlandığını, bunun üzerine tüm çocukların sağlık merkezlerine götürüldüğünü kaydetti.

Tüm öğrencilerin ayakta tedavi olmalarının ardından uçağa binip, aday döndüğünü belirten Özyiğit, yalnızca 3 öğrencinin Türkiye’de tedavi altına alındığını, kafile başkanı ve iki öğretmenin de onlarla birlikte kaldığını dile getirdi.

Özyiğit, öğretmenlerle sürekli istişare içerisinde olduklarını, Kafile Başkanı da olan İskele Bekirpaşa Lisesi Müdürü Ergin Ersoy’dan aldıkları bilgiye göre de 3 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu, dün akşam son kafileyle birlikte ülkeye döndüklerini dile getirdi.

Öğrencilere ‘gıda zehirlenmesi’ teşhisi konulduğunu da aktaran Özyiğit, “Muhtemelen orada yedikleri bir şeyden etkilendiler” dedi.

 

FOTO ARŞİV

yeniduzen-satin-aliniz-754.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 5738 defa okunmuştur
Etiketler :