1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çakıcı'dan 'çocuk cinayeti' açıklaması
Çakıcı'dan 'çocuk cinayeti' açıklaması

Çakıcı'dan 'çocuk cinayeti' açıklaması

Psikiyatri Uzmanı, Adli Tıp Doktoru Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, sanık Bilge Lord Kunduracı’nın iddialarıyla ile açıklama yaptı

A+A-

Psikiyatri Uzmanı, Adli Tıp Doktoru Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, Gönyeli’de 7 yaşındaki oğlunun öldürülmesiyle ilgili yargılanan ve 1 ay süreyle kontrolden geçirerek, hakkında ‘akıl hastası’ raporu hazırladığı sanık Bilge Lord Kunduracı’nın iddialarıyla ile ilgili açıklama yaptı.

Çakıcı, sanık aleyhinde 11 sayfalık rapor hazırladığını, herhangi bir ücret almadığını ancak sonrasında şahsına yönelik yapılan yorumları üzüntü ile takip ettiğini ifade etti.

Yaptığı tüm görüşmelerde Hipokrat yeminine sadık kalarak hareket ettiğini dile getiren Çakıcı, sanığa koyduğu teşhisin de çok net olduğunu belirtti.

Sanık Kunduracı’ya yönelik yorum yapmayacağını da ifade eden Çakıcı, “Hasta bizden nefret etse de kötü konuşsa da sonuçta hasta hastadır ve tarafımdan o çerçevede değerlendirmeye alınır” dedi.

Çakıcı, “Çocuğunu öldürmek sağlıklı bir annenin yapacağı bir şey değildir” diyerek, “Literatürde de çocuklarını öldüren annelerin çoğunlukla akıl hastalığı olduğu dünyaca bilinmektedir” şeklinde konuştu.

‘Kariyer peşinde’ olduğuna yönelik iddialara da yanıt veren Çakıcı, “Bir sürü hakarete maruz kaldığım bir hasta teşhisi nasıl bir kariyer konusu bana sağlayabilir. Bu değerlendirmeler ancak akıl tutulması ile herhalde açıklanabilir” dedi.

Çakıcı, Adli Psikiyatri kişinin serbest kalmadığını, akıl hastanesine yatırıldığını da dile getirdi.

Davayı yürüten Savcı da dahil olmak üzere pek çok kişinin ‘psikoz’ yani akıl hastalığını bilmediğini savunan Çakıcı, ülkemizde psikoz tanısı alan 6-8 bin arası hasta olduğunu, bu kişilerin 100’de birinin ancak hastanede yattığını ifade etti. Ülkede Adlipsikiyatri Servisi olmadığına da değinen Çakıcı, bu durumun düşündürücü olduğunu, sorunun sistem ve yönetimde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 3263 defa okunmuştur
İlgili Haberler