1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çağlar İncirli toprağa verildi
Çağlar İncirli toprağa verildi

Çağlar İncirli toprağa verildi

Çağlar İncirli, bugün GAÜ-Çetinkaya Spor Kulübü’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Önceki gün yaşamını yitiren eski TMT mensubu ve Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün 1976 ile 1981 yılları arasında başkanlığını yapan Çağlar İncirli, bugün GAÜ-Çetinkaya Spor Kulübü’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün yanı sıra, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, GAÜ-Çetinkaya Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi, spor kulüplerinden temsilciler, Çetinkaya spor camiasından isimler, İncirli’nin ailesi ve sevenleri katıldı.

VEHBİ

GAÜ-Çetinkaya Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi, Çağlar İncirli’nin ülkeye ve ülke futboluna yaptığı katkılardan bahsederek, İncirli’nin maddi-manevi değerlerini Çetinkaya için harcamış, önemli bir devrin önemli bir siması olduğunu kaydetti.

Çetinkaya kulübünün eski başkanlarının kısa bir zaman sürecinde ardarda hayata gözlerini yumduğuna da işaret eden Vehbi, İncirli’nin ailesine, Çetinkaya ailesi ve camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

ÖZERDEM

Çetinkaya Haysiyet Divanı Üyesi Öner Özerdem, İncirli’nin kısa süre içerisinde yitirilen başkanlar kervanına katıldığını kaydederek, İncirli’nin beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumduğunu anlattı.

Sosyal yönü, esprili kişiliği ve renkli yaşamıyla hatırlanan İncirli’nin 60’lı yılların sonlarında  gençliğin idolü olduğunu dile getiren Özerdem, İncirli’nin idaresinde takımın başarıyı ve istikrarı yakaladığını belirttti ve yaslı ailesine ve Çetinkaya camiasına başsağlığı diledi.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, çocukluk yıllarının İncirli’nin başkanlığı döneminde geçtiğini, futbola başladığı yıllarda yönetici olan İncirli’yle aynı camiaya hizmet verdiklerini ifade etti.

Özgürgün, renkli kişiliği ve pozitif enerjisiyle İncirli’nin takım için moral kaynağı olduğunu belirterek, TMT içinde ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde tüm spor kulüpleri gibi, İncirli’nin de önemli bir mihenk taşı olduğunu bildirdi.

Özgürgün konuşmasını “İncirli’nin anısı yaşadığımız sürece bizimle yaşayacak ve onu hep hasretle anacağız” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından İncirli için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve naaşı alkışlarla cenaze namazı için camiye uğurlandı.

 

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur
Etiketler : ,