1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Büyük dolandırıcılık iddiası'nda yeni gelişme
Büyük dolandırıcılık iddiasında yeni gelişme

'Büyük dolandırıcılık iddiası'nda yeni gelişme

Aykut Arcan’ın ‘adresinin meçhul’ olması nedeniyle eşi Revin Gürler’in avukatı Hasan Esendağlı boşanma celpnamesini gazete ilanı ile tebliğ etti.

A+A-

 


Piyasaya yüklü miktarda karşılıksız çek yazarak 26 Eylül 2014’te Türkiye’ye giden ve 7 aydır ülkeye dönmeyen iş insanı Aykut Arcan’ın ‘adresinin meçhul’ olması nedeniyle eşi Revin Gürler’in avukatı Hasan Esendağlı boşanma celpnamesini gazete ilanı ile tebliğ etti.

 

• “Aykut Arcan, iş ve ticaret hayatında sorumsuzca davrandı”
• “Revin Gürler, kamuoyu önünde çok zor duruma düştü”
• “Gürler’e ceza ve hukuk davaları açıldı”
• “26 Eylül’de ülkeden ayrıldı, dönmedi”

Ayşe GÜLER

‘Büyük dolandırıcılık iddiası’ olayında yeni bir gelişme yaşandı. Piyasaya yüklü miktarda karşılıksız çek yazarak Türkiye’ye giden ancak Kuzey Kıbrıs’a geri dönmeyen Aykut Arcan’dan boşanmak için Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in kızı Revin Gürler, dava açtı. Ancak ‘adresi meçhul’ olan ve boşanma celpnamesi iletilemeyen Aykut Arcan’a gazete ilanı ile celpname tebliğ edildi.
Dün bir gazetede yayınlanan celpnamede, “davalı” Aykut Arcan ile ilgili hukuken hata, kusur veya kabahatlerin tafsilatı (ayrıntıları) da yer aldı.

“Aykut Arcan, iş ve ticaret hayatında sorumsuzca davrandı”

Revin Gürler adına avukat Hasan Esendağlı tarafından açılan boşanma davası celpnamesinde 
davalı Aykut Arcan’ın, iş veya ticaret hayatında sorumsuzca davranışlarda bulunarak aile ekonomisinin veya yapısının çökmesine, zarar görmesine sebep olduğu belirtildi.
Arcan’ın Revin Gürler’e yalan söyleyerek ve/veya gerçek amacını gizleyerek ile banka nezdinde müşterek bir hesap açılmasını sağladığı,  bunun yanı sıra Revin Gürler’e iş hayatı ve/veya ticareti konusunda yalanlar söyleyerek ve/veya önemli gerçekleri davacıdan gizlediğine işaret edildi.

“Revin Gürler, kamuoyu önünde çok zor duruma düştü”

Öte yandan yayınlanan celpnamede açılan davada Aykut Arcan’ın Revin Gürler’e haber vermeksizin ve/veya davacının onay ve muvakafati( izni) olmaksızın müşterek hesaplarından çek defteri düzenlediği ve bu hesaptan yine davacının haberi ve onayı olmaksızın yüklü miktarda ve çok sayıda çek keşide ettiği (düzenlediği) ifade edildi.
Aykut Arcan’ın bu davranışı ile Revin Gürler’i kamuoyu önünde çok zor duruma düşürdüğü, ve/veya itibarını zedelediğine vurgu yapıldı.

“Gürler’e ceza ve hukuk davaları açıldı”

Bununla birlikte celpnamede davalı Aykut Arcan’ın davacı Revin Gürler’i 3. kişilere karşı çok zor durumda bıraktığı ve keşide ettiği (düzenlediği) çekler sebebiyle ceza ve hukuk davaları açılmasına sebep olduğu dile getirildi.

“26 Eylül’de ülkeden ayrıldı, dönmedi”

Arcan’ın ayrıca iş ve ticaretini sürdürürken yapmış olduğu davranışların Revin Gürler’in çok zor durumda kalmasına ve/veya pek çok kişi ile hiç alakası olmayan parasal konularda muhatap olmasına sebep olduğuna işaret edildi.
Arcan’ın, yapmış olduğu hataların sorumluluğunu üstlenmediği, takriben 26 Eylül 2014’te hem aile yuvasını hem de ülkeyi terk ederek Türkiye’ye gittiği ve dönmediği kaydedildi.
Bu davranışları sonucunda Arcan’ın evliliğini ve/veya ortak yaşamı fiilen bitirdiğine bulgu yapıldı.

Mal varlıkları yok…

Öte yandan Revin Gürler, tarafların paylaşıma tabi herhangi bir malvarlıklarının mevcut olmadığını, davalı Arcan’ın belirtilen hareketleri nedeniyle kendisine açılan hukuk davalarının ise henüz sonuçlanmadığını ve bu bağlamda mahkemenin paylaşım emri vermesini gerekli kılacak bir hususun bulunmadığı celpnamede yer aldı.

Bu haber toplam 4241 defa okunmuştur
İlgili Haberler