1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Büfeye 84 bin, stadyuma 52 bin, yandaşlara maaş gibi binlerce TL ödeme”
“Büfeye 84 bin, stadyuma 52 bin, yandaşlara maaş gibi binlerce TL ödeme”

“Büfeye 84 bin, stadyuma 52 bin, yandaşlara maaş gibi binlerce TL ödeme”

CTP Milletvekili Devrim Barçın, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden Sayıştaylığı Spor Dairesi ile ilgili göreve davet etti, “dairenin kullanım amacı dışına çıktığını” söyledi.

A+A-

CTP Milletvekili Devrim Barçın, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden Sayıştaylığı Spor Dairesi ile ilgili göreve davet etti, “dairenin kullanım amacı dışına çıktığını” söyledi.

Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi’nin harcamalarında ciddi anomaliler olduğunu söyleyen Barçın, dairenin büfeye tek seferde 84 bin TL, Atatürk Stadyumu’na ise yine tek seferde 52 bin TL’lik benzin ödemesi yaptığını, ayrıca sporla ilgisi olmayan insanların milli sporcu olarak belirlendiğini ve “başarılı sporcu ikramiyesi” adı altında binlerce lira verildiğini, maaşa bağlandıklarını iddia etti.

Barçın, Sayıtaşlığı bu kapsamda göreve davet etti.

Büfeye 84 bin TL…

Spor Dairesi’nde bir büfenin bulunduğunu ve dairenin tek seferde 84 bin TL bu büfeye ödeme yaptığını belirten Barçın, “Spor Dairesi’nin bütçesinde izaz ikram noktasında böyle bir kalem miktarı olmamasına rağmen hangi gerekçeyle 84 bin TL tek seferde ödeniyor? Sayıştay, Spor Dairesi bütçesinin usulüne uygun olarak harcama yapıp yapmadığını denetlemeli” dedi

Atatürk Stadyumu’na 52 bin 276 TL…

Barçın ayrıca, aynı fondan Atatürk Stadyumu’na bir kalemde 52 bin 276 TL benzin alındığını belirterek, “Jeneratör için mi alındı? Jeneratörün arızalı olduğu iddiası var. Hangi gider için harcandı bu benzin? Sayıştaylığın bu noktalara gitmesi gerek” ifadelerini kullandı.

“Sporun ‘s’sinden anlamayan bazı kişilere maaş gibi ödeme çıkarılıyor”

Milli sporculukla uzaktan yakından ilgisi olmayan, lisansı ya da hiçbir evrakı bulunmayan bazı kişilerin, Spor Dairesi tarafından milli sporcu ilan edildiğini söyleyen Barçın, “Başarılı sporculara ödül ve ikramiye benzeri ödemeler kalemi var. Sporun ‘s’si ile uzaktan yakından alakası olmayan öyle isimler var ki… Bu kişilere başarılı oldukları iddiasıyla 5 bin lira, 4 bin lira, maaş gibi para çıkarılıyor” dedi.

Barçın, “Bizim öyle milli sporcularımız bar ki; bu desteği alamadıkları için dava açmak zorunda kalıyorlar. Ama Spor Dairesi’nin şu anda başında olan kişiler kendi yandaşlarına maaş bağlıyorlar” şeklinde konuştu.

Gardiyanoğlu yanıt verdi…

Barçın’ın iddialarıyla ilgili yerinden konuşan UBP Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, milli sporcuların 18 yaşından küçük olmaları halinde devlet desteğinin ebeveynler adına çıkarıldığını söyledi, “bunu bir bilgi notu” olarak dile getirdiğini belirtti.

Gardiyanoğlu ayrıca, 52 bin TL’lik yakıtın, yakıt sorunu yaşandığı Ağustos ayından kalan borç olduğunu, o süreçte tek bir yerden yakıt alındığını, bu borcun toplu şekilde ödendiğini öne sürdü.

Barçın ise, faturanın sadece stadyuma adına yazıldığını, eğer stadyum adına yazılıp RHA’lar için kullanılmışsa, bu durumun daha da kötü olduğunu dile getirdi.

Bu haber toplam 2625 defa okunmuştur