1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bu şartlarda Türkiye’nin yanında olmak gerekiyor”
“Bu şartlarda Türkiye’nin yanında olmak gerekiyor”

“Bu şartlarda Türkiye’nin yanında olmak gerekiyor”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, günümüzde ülkelerin hakimiyet savaşlarını ekonomi müdahalelerle de yaptığını söyledi, Türkiye Cumhuriyeti’nin İstanbul Sözleşmesinden geri çekilmesine bazı ülkelerden gelen yanıtlara işaret etti.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, TL’deki değer kaybının Türkiye’ye yapılan operasyon yüzünden olduğunu belirtti.

Arıklı, günümüzde ülkelerin hakimiyet savaşlarını ekonomik müdahalelerle yaptığını söyledi, Türkiye Cumhuriyeti’nin İstanbul Sözleşmesinden geri çekilmesine bazı ülkelerden gelen yanıtlara işaret etti.

"Bu şartlarda Türkiye’nin yanında olmak gerektir" diyen Arıklı, siyasilerden hassasiyet istedi.


TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit:
“Döviz yükseldi, ilgili Bakan ne yapacak?”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis’in nisap sorunu nedeniyle toplanamamasına işaret etti, önce bağımsız vekillerin temaslı olduğu o nedenle Genel Kurul’a gelemediği dile getirilse de bugün durumun farklı olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Türkiye’nin kendi içindeki gelişmeler nedeniyle dövizin yükseldiğini söyleyen Özyiğit ilgili bakanın bu konuda ne yapacağını sordu.

Kıbrıs müzakerelerine de değinen Özyiğit, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bir yandan 5’li müzakerelere hazırlanırken diğer yandan fetih hakkında konuştuğunu söyledi. Özyiğit yine de toplantıya gidip federal çözüm konusundaki tavırlarını ortaya koyacaklarını anlattı.

Vatandaşın dijital aşı başvurularıyla ilgili sıkıntı yaşadığını belirten Özyiğit, özel eğitim öğretmenleri için aşı bulunamadığını savundu, “12’nci sınıflara ders verecek öğretmenler için aşı bulundu mu?” diye sordu.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını da ele alan Özyiğit, Ev İçi Şiddet Yasası’ının ivedilikle hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur