1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu Kez Kıbrıslı Türk öğretmenler Baf’ta misafir edildi    
Bu Kez Kıbrıslı Türk öğretmenler Baf’ta misafir edildi    

Bu Kez Kıbrıslı Türk öğretmenler Baf’ta misafir edildi    

KTÖS ve KTOEÖS’e bağlı öğretmenler Güneyde bazı okullarda ziyarette bulundu

A+A-

                                                                     

Her yıl yapılan karşılıklı ziyaretler kapsamında, bu yıl  Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 3 Şubat tarihinde Baf okullarından 3 okula ziyarette bulundu.  İki Toplumlu Öğretmen İnisiyatifi’ne bağlı Kıbrıslı Rum öğretmenlerden 30 kişilik bir grubun ziyareti ardından  KTÖS ve KTOEÖS’e bağlı öğretmenler Baf’da misafir edildi. Kuzeye ilk ziyaret 28 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşmişti. İlk ve orta eğitim öğretmenlerinden oluşan gruba, Baf’ın en seçkin ilkokul, ortaokul ve Lise düzeyi okulları  ev sahipliği yaptı.  Bu ziyaretlerde öğretmenlerle görüş alışverişinde bulundular, eğitim sistemini ve devam eden eğitim faaliyetlerini incelediler, İki toplumda da şoven ve ırkçı söylemlerden vazgeçilmesi ve Kıbrıs’ta bir an önce çözümün ve barışın gelmesi dileğinde bulundular.                

Okul ziyaretleri ardından grup  Baf  Belediye başkanı Fedonas Fedonos’u  ziyaret etti. Baf  Belediye Sarayı’ında gerçekleşen  buluşmadaki  samimi sohbet ardından hediye  takdimi  yapıldı. .                                                                                                 

 Ayrılırken, Öğretmen hem öğrenciler tarafından  gösterilen güzel bir misafirperverlik ile karşılaştıkları sıcak ve barışçıl atmosferden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,