1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BU KAÇINCI KADIN CİNAYETİ
BU KAÇINCI  KADIN  CİNAYETİ

BU KAÇINCI KADIN CİNAYETİ

Tatlısu’da bu akşam saat 20.00 sıralarında 43 yaşındaki Kemal Yalçın tartıştığı eşi 41 yaşındaki Ayşe Yalçın’ı ateş ederek öldürdü.

A+A-

Kıbrıs’ın kuzeyi, 1 hafta arayla iki kadın cinayeti ile sarsıldı. Alayköy’deki geçtiğimiz hafta eşi tarafından öldürüldüğü bildirilen 45 yaşındaki Zehra Sorver’in cinayete kurban gitmesinin şoku atlatılmadan bu gece bir cinayet haberi de Tatlısu’dan geldi.  41 yaşındaki Ayşe Yalçın, tartıştığı eşi Kemal Yalçın tarafından vurularak cinayete kurban gitti. Ayşe Yalçın’ın olay yerinde hayatını kaybetmesinin ardından eşi Kemal Yalçın da, aynı silahla intihara teşebbüs etti. Ağır yaralanan Kemal Yalçın Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kemal Yalçın’ın polis olduğu kaydedildi.

4-5 el ateş etti

Elde edilen ilk  bilgilere göre Kemal Yalçın eşi Ayşe Yalçın’a 4-5 el ateş ederek vücudunun muhtelif yerlerinden vurarak  öldürdü. Kemal Yalçın eşini vurduktan sonra kendisini ise baş kısmından vurarak intihara teşebbüs etti. Ayşe Yalçın olay yerinde hayatını kaybederken ağır yaralanan Kemal Yalçın ise Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı.

Yakınları buldu...

Elde edilen bilgilere göre Kemal-Ayşe Yalçın çiftinin olaydan sonra eve gelen 16 yaşındaki kızları eve giremeyince akrabalarına haber verdi. Yalçın çiftinin ece gelen akrabaları ise korkunç gerçekle karşılaştı. Yalçın çiftinin bulunmasının ardından olay yerine ambulans çağrıldı. Cinayetin ardından olay yerine ise başta Mağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu olmak üzere üst düzey polis yetkilileri gelerek incelemelerde bulundu. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.


16 yılda 34 cinayet

Kuzey Kıbrıs’ta son 16 yılda 34 kadın cinayete kurban gitti. Küçük adamız kimi zaman üzücü, kimi zaman sinirleri geren, kimi zaman da ‘bu kadarı da olmaz’ dedirtecek çeşitli kadın cinayetlerine tanıklık etti. 2001 yılından günümüze kadar olan cinayetler genelde "aile içi şiddet" olarak kayıtlara geçti.

34 kadın…

16 yılda gerçekleşen 82 cinayette 34 kadın hayatını kaybederken, bu cinayetlerden bir kadını katili veya katilleri bulunamadı. Farklı nedenlerden dolayı çok sayıda kadın öldürülürken, bu cinayetlerde çoğunlukla tabanca ve bıçak kullanıldı. 15 cinayet karı-koca arasında meydana gelirken, onlarca çocuk öksüz kaldı. 4 kadın ise, nişanlısı tarafından öldürüldü. Sevgilileri tarafından öldürülen kadınların yansıra evlatları tarafından da cinayete kurban gidenlerde yer aldı. 

En fazla Lefkoşa’da

Son 16 yıl içerisinde meydana gelen kadın cinayetlerinin çoğu Lefkoşa bölgesinde yaşandı. Lefkoşa bölgesinde 12 kadın cinayeti işlenirken, Mağusa’da 9, Girne bölgesinde ise 8 kadın cinayete kurban gitti. Güzelyurt bölgesinde ise 2, İskele bölgesinde de 1 kadın cinayet işlendi. Cinayetlerin işlendiği yerler arasında Taşkınköy, Gönyeli, Değirmenlik, Lapta, Alsancak, Çatalköy, Karaağaç, Küçük Erenköy, Yayla, Geçitkale ve Mallıdağ yer aldı.

2003, 2004 ve 2017’de kadın cinayeti patlaması...

Kuzey Kıbrıs’ta 2003, 2004 ve 2017 yıllarında adeta kadın cinayeti patlaması yaşandı. 2003, 2004 ve 2017 yıllarında toplamda 12 kadın cinayete kurban gitti. Her iki yıl içerisinde 4’er kadın öldürüldü. 2001, 2007, 2008, 2010,  2012, 2013 ila 2016 yıllarında 1’er kadın cinayete kurban giderken, 2005, 2006, 2011 ila 2015 yıllarında 2’şer kadın öldürüldü. 2009 yılında ise herhangi bir kadın cinayeti meydana gelmedi.

Ateşli silah başa çekiyor

İşlenen 34 cinayetin büyük bir çoğunluğunda ateşli silah kullanıldı. Özellikle son yıllarda ‘av tüfeği’ ile meydana gelen cinayetler dikkat çekti. Kadınların 10’u tabancayla vurularak öldürülürken, 5 kadının hayatına av tüfeğiyle son verildi. Ateşli silahla gerçekleşen cinayetlerin ardından bazı katillerin de kendilerini vurarak, intihar etti. 5 kişi bu şekilde yaşamına son verdi.

Aile içi şiddet

Son yıllarda aile içi şiddet olayları da cinayetle sonuçlandı. Eşler arasındaki anlaşamazlık nedeniyle işlenen cinayetlerde 15 kadın hayatını kaybetti. Aile içi şiddetin, kavganın, tartışmanın neden olduğu bu cinayetler, bir gerçeği ise gözler önüne getirdi. Şuan da aile şiddeti yüzünden onlarca çocuk yetim kalırken, bu çocukların kaç tanesinin ise psikolojik tedavi gördüğü merak konusu oldu.

Nişanlı kurbanı

4 kadın, nişanlıları tarafından vurularak öldürüldü. Bu cinayetlerin 2’si eski nişanlılar tarafından gerçekleşti. 4 cinayetin 3’ü tabanca ile gerçekleşirken, katillerden biri nişanlısını vurduktan sonra kendi canına kıymıştı.

 

 

 


 

Bu haber toplam 10230 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler