1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bu da Kartal’ın Jaba’sı
Bu da Kartal’ın Jaba’sı

Bu da Kartal’ın Jaba’sı

K-Pet Süper Lig’de şampiyonluğun en büyük adaylarından Yenicami yaptığı transferlerle dikkat çekmeye devam ediyor.

A+A-

Eren ŞİŞİK
Yenicami kulüp binasında gerçekleşen törende kendisini siyah beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzalayan Jaba, Yenicami’ye transfer olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu ve takım için elinden geleni yapacağını söyledi. Daha önce Türkiye’de forma giydiği için burada uyum sorunu yaşamayacağını söyleyen Brezilyalı yıldız Yenicami’de 10 numaralı formayı giyecek. İmza töreninde sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Jaba, Türkçe olarak, “Şampiyon Yenicami” ve “Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Avcan transferden memnun
Gerçekleşen imza töreninde basının sorularını yanıtlayan Yenicami kulüp başkanı Bülent Avcan ise Jaba gibi bir oyuncuyu kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını ve bu oyuncunun takıma katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi. KTFF’nin kulüplere 4 yabancı hakkı tanıdığını ve üçüncü yabancı hakkını Jaba’dan yana kullandıklarını belirten Avcan “Tabi ki bu kural gereği 3 oyuncudan iki tanesini 18 kişilik kadroya dâhil edebiliyoruz. Yine de son karar teknik direktörümüz Turan Altay’ındır” diye konuştu.
Yenicami’de Turan Altay’ın Kenneth Ngwoke veya Peter Olajedi’den biri ile yolları ayırıp ayırmayacağı ise merak konusu. Jaba, dün oynanan Baf Ülkü Yurdu maçında ilk kez Yenicami formasını da giydi.

Kariyeri dikkat çekiyor
Kariyerine 2001 yılında Brezilya’nın köklü takımlarından Coritiba’da başlayan Jaba, 2003 yılında o dönem Samet Aybaba’nın çalıştırdığı Ankaraspor’a transfer oldu. Ankaraspor formasıyla 83 maça çıkan Brezilyalı yıldız, bu maçlarda 27 gol atma başarısı gösterdi. Jaba 4 yıllık Ankaraspor serüveninin ardından şehrin diğer takımı Ankaragücü’ne transfer oldu fakat Ankaragücü’nde 2 sezonda sadece 20 maça çıktı. 20 maça çıkmasına rağmen 10 kez fileleri sarsan Brezilyalı futbolcu 2009 yılında Azerbaycan’ın FC Bakü takımına transfer oldu ve 60 maçta 13 kez fileleri sarstı. Jaba son olarak Antalyaspor’da forma giyiyordu. Brezilyalı futbolcu Vederson ve Tita ile birlikte Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunmuş ve vatandaşlığı kabul edilmişti. Jaba, o dönem Ankaraspor’un başkanı olan Melih Gökçek’e olan saygısı sebebiyle ismini “Melih” olarak değiştirmişti.

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
Etiketler :