1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BTM ile ilgili yeni düzenlemeler
BTM ile ilgili yeni düzenlemeler

BTM ile ilgili yeni düzenlemeler

Bölgesel Terfi Müsabakaları’nın, BTM Birinci Ligi ve BTM 2 Bölgesel Lig olarak isimlendirilmesi kararlaştırıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2018 – 2018 sezonunda Bölgesel Terfi Müsabakaları’nın (BTM), BTM Birinci Ligi ve BTM 2 Bölgesel Lig olarak isimlendirilmesini kararlaştırıldı. Buna göre yeni sezonda Süper Lig ve Birinci Lig’den BTM Birinci Lig’e 2 adet 21 yaş altı ve 3 adet yaş sınırı olmaksızın toplam 5 adet lisanslı futbolcunun transfer yapabileceği duyuruldu.

BTM’den BTM’ye transfer

Yine BTM Birinci Ligi’ne, BTM Birinci Lig veya BTM İkinci Bölgesel Lig takımlarından (BTM’den BTM’ye) transfer olan veya yeni lisans çıkaran futbolcunun iki sezon tamamlanacak şekilde kulübünün sayılmasına karar verildi. Yine üst liglerden (Süper Lig ve Birinci Lig), BTM Birinci Lig’e transfer olan futbolcuların iki sezon tamamlanacak şekilde kulübünün sayılacağı duyuruldu.

Kıbrıs Cumhuriyeti ve Türkiyeli futbolcu kontenjanı

BTM Birinci Lig kulüpleri, KKTC vatandaşı futbolcu haricinde, kadrosunda en fazla 1 Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı veya iki yıl tamamlanmış şekilde KKTC’de yasal yoldan oturma veya çalışma izni olan 1 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı futbolcu oynatabilmelerine karar verildi. Yapılan açıklamada ayrıca BTM Birinci Lig maçlarının doğal çim veya sentetik çimde oynatılmasına, kulüplerin 2-5 Ocak 2018 tarihleri arasında transfer yapabilmelerine ve ilk maçların 6-7 Ocak 2018 tarihinde başlatılması kararlaştırıldı.

Üst liglere transferde BTM’ye geri dönüş

Süper Lig ve Birinci Lig’den kulüplerin BTM’den yapacağı serbest transferlerin iki sezon boyunca BTM’de geldiği kulüp hariç hiçbir BTM kulübüne transferine izin verilmemesi kararlaştırıldı.

 

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
Etiketler :