1. HABERLER

  2. SPOR

  3.  BTM gruplarında sona doğru
 BTM gruplarında sona doğru

 BTM gruplarında sona doğru

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde 8’inci hafta karşılaşmaları tamamlandı. 2 hafta sonra grup maçları sona erecek

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi hafta sonunda yapılan karşılaşmalarla birlikte sekizinci hafta da tamamlanmış oldu. 7 grupta oynanan toplam 18 karşılaşmada toplam 68 gol kaydedildi. En çok golün 7’nci grupta atılması göze çarptı. 7. Grup’ta oynanan 3 karşılaşmada 15 gol kaydedildi.

Kumyalı’dan önemli galibiyet

BTM Ligi 1. Grup’ta 8’inci hafta zirve açısından önemli bir maç oynandı. Haftaya gol averajıyla lider giren Karadeniz 61 aynı puandaki rakibi Kumyalı’ya konuk oldu. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Kumyalı, 19 puana ulaşarak rakibinin 3 puan önüne geçti

Çanakkale durmak bilmiyor

BTM Ligi 2.Grup’ta haftaya lider giren Çanakkale, bu hafta da kazanarak liderliğini devam ettirdi. Güvercinlik’i konuk eden yeşil beyazlılar rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. Çanakkale BTM Ligi’nde şu ana kadar 20 puana ulaşan tek takım olarak da dikkat çekti. Gruptaki diğer karşılaşmayı Civisil Ötüken Mutluyaka karşısında 5-2 kazanmasını bildi. 

Görneç ve Geçitkale’den amansız mücadele

BTM Ligi 3. Grup’ta haftayalider giren Görneç hata yapmadı ve 8’inci haftayı da galibiyetle kapattı. Zirve yarışında olan diğer bir ekip Geçitkale de haftayı farklı geçerek ligdeki liderlik umudunu sürdürdü. Gruptaki diğer karşılaşmayı Yarköy kazandı. Yarköy, Bahçeli karşısında 2-0’lık galibiyet elde etti.

Akıncılar Vadili erteledi

BTM Ligi 4. Grup’ta haftaya lider giren Akıncılar Vadili, hafta sonrasında kazanamasa da puan farkının olmasından dolayı liderliğini devam ettirdi. Dilekkaya karşısında sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Akıncılar Vadili puan farkının  4’e inmesine engel olamadı. Dörtyol, Pile karşısında aldığı galibiyetle rakibinin hata yaptı ve grup liderliği şansını son haftalara taşıdı. Akıncılar Vadili, bu hafta rakivi Dörtyol karşısında puan aldığı takdirde Play Off maçlarına kalmayı garantileyecek. Gruptaki diğer karşılaşma Çayönü ve İncirli arasında oynandı. Mücadeleyi İncirli 2-1 kazandı.

Karaoğlanoğlu fırsat tepti

BTM Ligi 5. Grup’ta haftaya lider giren Karaoğlanoğlu, ligin 8’inci haftasında karşılaştığı Yılmazköy maçından beraberlikle ayrılarak çok büyük bir fırsatı elinin tersiyle itmiş oldu. Karaoğlanoğlu, ligin bitimine 2 hafta kala en yakın rakibi Yılmazköy’ün 3 puan önünde bulunuyor. Gruptaki diğer karşılaşmalarda Dikmen Ağırdağ’ı 2-1 mağlup ederken, Dağyolu Şirinevler Pınarbaşı mücadelesi ise 0-0 sona erdi.

Ortaköy kaçıyor, Gaziköy kovalıyor

BTM Ligi 6. Grup’ta haftaya lider giren Ortaköy, konuk ettiği ve ilk kez sahasında oynadığı Alayköy karşısında tarihi bir skorla sahadan ayrıldı. Kırmızı yeşilliler, rakibi karşısında elde ettiği 10-2’lik galibiyetle haftaya dek liderliğini sürdürmüş oldu. Grubun diğer karşılaşmasını kazanan Gaziköy oldu. Gaziköy, rakibi Balıkesir karşısında 1-0’lık galibiyet elde ederek, zirve yarışında rakibi Ortaköy’ü takip etmeye devam etti.

Yarışta 3 takım bulunuyor

BTM Ligi 7. Grup’ta 8’inci hafta karşılaşmaları takipçiler Akçay ve Kalkanlı açısından çok önemli geçti. Kalkanlı, çıktığı Aydınköy maçından son anda attığı golle galibiyetle ayrılarak gruptan çıkma şansını son haftalara taşıdı. Akçay ise rakibi Serhatköy karşısında elde ettiği 9-1’lik galibiyetle rakibi Aydınköy’ün mağlup olduğu haftada önemli bir galibiyet elde etti. Gruptaki diğer karşılaşma Gayretköygazi ile Zümrütköy arasında oynandı. Karşılaşmayı Zümrütköy 1-0 kazandı.

Ergazi ve Yenişehir ligden çekildi

BTM Ligi 1’inci grubunda mücadele eden Ergazi ve BTM Ligi 2’nci grubunda mücadele eden Yenişehir, ligin 8’inci hafta möaçları öncesinde önemli bir karar alarak ligden çekildi. 7 haftalık süre içerisinde Ergazi grubunda 1 puan, Yenişehir ise grubunda 3 puan toplamış, iki takımda gruplarının son sıralarında bulunuyordu.

Dikkat çeken detaylar:

Maç sayısı:  18maç
Gol sayısı: 68 gol
Maç başına gol ortalaması: 3.7
Dikkat çeken takım: Kumyalı, Çanakkale, Görneç, Geçitkale, Ortaköy, Gaziköy, Kalkanlı, Akçay

btm-puan-002.jpg

Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur
Etiketler : ,