1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRT muhabirine Çirkin Saldırı
BRT muhabirine Çirkin Saldırı

BRT muhabirine Çirkin Saldırı

BRTK muhabiri Şen Candaş Ulusoy görev başındayken bıçaklı saldırıya uğrarken, karmaşa esnasında eline kapı düşmesiyle yaralandı.

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) muhabiri Şen Candaş Ulusoy görev başındayken bıçaklı saldırıya uğrarken, karmaşa esnasında eline kapı düşmesiyle yaralandı. Surlariçi bölgesinde Let's Do İt (Hade Temizleyelim) kampanyasına katılan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve DP-UG heyetini, kameraman arkadaşıyla birlikte takip eden Şen Candaş, girdikleri boş bina içerisinde görüntü almaya çalışırken 16 yaşındaki madde bağımlısı S.G tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. BRT kameramanın kendisini görüntülediğini zanneden S.G, bıçakla saldırdığı esnada bina içerisindeki demir kapının Şen Candaş’ın koluna düşerek elinin ciddi şekilde yaralanmasına neden oldu. Olay esnasında Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, olayın hemen polise intikal etmesine yardımcı olurken, eli şişen BRT Muhabiri Şen Candaş, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi oldu. Candaş’ın bileğinde çatlama meydana geldiği öğrenildi. Polis Basın Subayı’ndan alınan bilgiye göre 16 yaşındaki S.G ise Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulundurmaktan dolayı tutuklandı. Şen Candaş Ulusoy’un uzun süre olayın şokunu üzerinde atamadığı öğrenildi.

K.T Gazeteciler Birliği: “Kınıyoruz”

Öte yandan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, BRT muhabirine yapılan saldırıyı kınadıklarını açıkladı. Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven’in yaptığı yazılı açıklamada ‘Let’s do it’ kampanyasını baştan beri desteklediklerini belirterek, yaşanan bıçaklı saldırıyı kınadıklarını belirtti. Güven’in açıklaması şöyle: “Ülkemizde bugün gerçekleştirilen ‘Let’s do it’ kampanyasını baştanberi destekledik ve destekliyoruz. Ancak kampanya sırasında Lefkoşa’da yaşanan üzücü olay, ülkemizdeki sorunların bir bütün olduğunu, kampanyaların yararına inanmakla birlikte sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini de bizlere göstermiştir. Lefkoşa’da temizlik kampanyası sırasında, kampanyaya katılan bir grup ve BRT’nin kadın muhabiri ile kameramanı metruk bir evde 16 yaşında bir çocuğun saldırısına uğramış, muhabir arkadaşımızın el bileğinde çatlak oluşmuştur. BRT ekibine bıçak çeken ve üzerlerine demir kapıyı deviren saldırgan, daha sonra polis tarafından tutuklanmıştır. 16 yaşındaki bu çocuğun üzerinde uyuşturucu bulunduğu iddiası da bilgimize gelmiştir.

Bu haber toplam 3492 defa okunmuştur
Etiketler : ,