1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM:Gazze'deki delilik artık durmalı
BM:Gazzedeki delilik artık durmalı

BM:Gazze'deki delilik artık durmalı

Birleşmiş Milletler Gazze'de Birleşmiş Milletler (BM) yönetimindeki bir okulun çevresinin İsrail hava saldırısında vurulmasını kınadı.

A+A-

Birleşmiş Milletler Gazze'de Birleşmiş Milletler (BM) yönetimindeki bir okulun çevresinin İsrail hava saldırısında vurulmasını kınadı. Açıklamda 10 Gazzelinin ölümüne yol açan saldırının uluslararası hukuku hiçe saydığı belirtildi.

Sığınak olarak kullanılan okulda binlerce sivilin barındığı ifade edilen yazılı açıklamada,"Birleşmiş Milletler sığınakları güvenli alanlar olmalı, savaş alanı değil. İsrail ordusunu bu sığınakların konumları konusunda defalarca uyardık" denildi.
Saldırıların acilen soruşturulmasını talep eden BM, sorumluların da yargılanmasını istedi.
İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner ise, konunun incelendiğini belirtti.
İsrail daha önceki açıklamalarında Hamas'ın saldırılarını nüfusun yoğun olduğu bölgelerden gerçekleştirdiğini iddia etmiş ve sığınaklardaki sivilleri 'canlı kalkan' olarak kullanmakla suçlamıştı.
Gazze'deki ilkyardım ekiplerinin sözcüsü Eşref el-Kudra, Fransız haber ajansı AFP'ye verdiği bilgide, okulda en az 30 kişinin de yaralandığını söyledi.
Associated Press haber ajansına konuşan görgü tanıkları saldırı sırasında Gazzelilerin gıda yardımı için kuyrukta beklediğini ifade etti.
İsrail son 10 gün içerisinde üçüncü kez BM yönetimindeki bir okulu vurmuş oldu.
4 gün önceki son olayda 16 Gazzeli hayatını kaybetmiş ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon olayı 'kabul edilemez' sözleriyle kınamıştı.

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
Etiketler :