1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Birleşik Kıbrıs için yürüyecekler
Birleşik Kıbrıs için yürüyecekler

Birleşik Kıbrıs için yürüyecekler

Avustralya’da yaşayan barışsever 2 Kıbrıslı, Mart 2018’de Kıbrıs’a gelerek, çözüm için adanın doğusundan batısına kadar yürümeyi hedefliyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türk Dr. Yalçın Adal ve Kıbrıslı Rum Stavros Georges, adada çözüm için BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Aileleri yıllar önce Avustralya’ya göç eden Adal ve Georges, çok sevdikleri Kıbrıs’ın yeniden birleşebilmesi için Karpaz’dan, Baf’a kadar yürümeyi planlıyor.

Kıbrıslı Türk Dr. Yalçın Adal ve Kıbrıslı Rum Stavros Georges, adada çözümün gerçekleşmesi için Apostolos Andreas’dan yürüyüşe başlayarak 16 günün sonunda Afrodit kayalıklarına varmayı hedefliyor

Yalçın ve Stavros, 21 Mart 2018’de Kıbrıs’ın en doğusundaki Apostolos Andreas’dan yola çıkarak, 6 Nisan 2018 de güney doğudaki Afrodit kayalıklarına kadar yürüyecek. 400 kilometrelik mesafeyi 16 günde tamamlamayı hedefleyen Adal ve Georges, yürüyüşün her gününü, aileleri, akrabaları, arkadaşları ve öğretmenlerinden birine ve Kıbrıs’ın doğal güzelliklerine ithaf edecekler.

Dr. Yalçın Adal ve Stavros Georges, 2018’de gerçekleşecek yürüyüş için Avustralya’daki çalışmalarına başlarken, Avustralya Federal Polisi de bu yürüyüşe katkı koyması için davet edildi. Barış yürüyüşü hakkında www.facebook.com/CyprusEast2West/ adresinden ayrıntılı bilgilere ulaşılabilecek.

 

Bu haber toplam 5015 defa okunmuştur
İlgili Haberler