1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Birkaya’ya 5 yıl hapis cezası!
Birkaya’ya 5 yıl hapis cezası!

Birkaya’ya 5 yıl hapis cezası!

Hem uyuşturucu tesiri altındayken, hem de cep telefonuyla konuşarak araç kullanan ve yaya Hakkı Afşın’a çarparak ölümüne sebep olan sanık Aktan Naim Yıltan Birkaya hakkında karar açıklandı. Birkaya 5 yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Hem uyuşturucu tesiri altındayken, hem de cep telefonuyla konuşarak araç kullanan ve yaya Hakkı Afşın’a çarparak ölümüne sebep olan sanık Aktan Naim Yıltan Birkaya hakkında karar açıklandı. Birkaya 5 yıl hapse mahkum edildi.

Sanık hakkında verilen kararı okuyan Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın, 11 Haziran 2022 tarihinde saat 07.40 raddelerinde Haspolat'da Lefkoşa - Mağusa anayolu üzerinde çift şeritli yolda soldan birinci şerit içerisinde meydana geldiğini söyledi. Yargıç, yönetimindeki JR 028 plakalı salon araç ile doğu istikametine doğru seyreden Aktan Naim Yıltan Birkaya’nın seyrettiği sırada dikkatsizliği sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybedip o esnada solda banket içerisinde yaya olarak ayni istikamete doğru yürümekte olan Lefkoşa'da sakin Hakkı Afşin'e çarptığını söyledi.

Yargıç, kaza sonucu yaya Hakkı Afşın’ın almış olduğu yaralara dayanamayarak kaza mahallinde vefat ettiğini belirtti. Yargıç, aynı gün Aktan Naim Yıltan Birkaya'dan uyuşturucu madde veya ilaç tesiri tahlili maksatları için kan örneği emare olarak alındığını anlattı. Yargıç, alınan kan örneğinde sanığın kaza esnasında uyuşturucu madde tesiri altında olduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Yargıç, ayrıca sanığın kaza esnasında cep telefonuyla konuştuğunun da tespit edildiğini açıkladı. Kazanın olduğu yolda görüş mesafesini engelleyecek bir unsurun olmadığını, kazanın oluşmasındaki tüm kusurun sanığın olduğunu söyleyen Yargıç, sanığın tedbirsiz, dikkatsiz araç kullanarak, bir kişinin ölümüne neden olduğunu kaydetti.

Yargıç Barkın, ölümlü kazaların gün geçtikte arttığını, büyük acılara neden olduğunu ifade ederek, sanığı 5 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 3138 defa okunmuştur