1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bir yayın daha dava konusu oldu!
Bir yayın daha dava konusu oldu!

Bir yayın daha dava konusu oldu!

Akademisyen Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok, “TC – KKTC ilişkilerine zarar vermek” ve “TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı, dava 29 Kasım’a ertelendi.

A+A-

Ertuğrul SENOVA

Akademisyen Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok, “TC – KKTC ilişkilerine zarar vermek” ve “TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı, “suçun içeriği bakımından neyle itham edildiğinin anlaşılmaması üzerine” dava 29 Kasım’a ertelendi.

Dava sonrası YENİDÜZEN’e konuşan Doç. Dr. Altıok, “Benim yazmadığım bir başlıktan dolayı mahkemeye çıkarıldım ama hâkim, neyle itham edildiğimi anlamadı, davayı 29 Kasım’a erteledi” dedi.

 

Attan düşen fotoğraf ve başlık…

Altıok’un, sosyal medyada yaptığı dört paylaşımın Avrupa Gazetesi tarafından, “Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın attan düştüğü fotoğraf” ve “O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler, bu binemedi, başımıza kaldı” başlığıyla yayınlanması nedeniyle söz konusu suçları işlediği iddia ediliyor.

 

“Avrupa gazetesindeki başlığı diyelim ki ben attım, ne olacak?”

Söz konusu sosyal medya paylaşımlarını, Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’ne yönelik eleştirel sözler sarf ettiği süreçte yaptığını anlatan Altıok, “Paylaşımlarım içerisinde hakaret yok. Avrupa gazetesi, paylaşımlarımı alarak üzerine o başlığı ve fotoğrafı koyarak yayınladı, ancak o yayın bir bütün olarak ele alınıp bana, Şener Levent’e ve Avrupa Gazetesi’ne dava açtılar” şeklinde konuştu.

“Nereden suçlandığımızı bilmiyoruz” diyen Atıok, “Avrupa gazetesindeki başlığı diyelim ki ben attım, ne olacak? İfade özgürlüğü?” diye sordu.

 

Davanın gerekçesi…

Akademisyen Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok, Avrupa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Avrupa Gazetesi’ne açılan davanın “tafsilatı” şöyle:

“Sanıklar, 19.04.2021 tarihinde, Lefkoşa’da, her hangi bir haklı sebep veya mazereti olmaksızın Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasındaki huzur ve dostluğu bozmak kastı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı küçük düşürmek, tahrik etmek, nefret ve hakarete uğratmak amacıyla Afrika Yayıncılık Ltd.’e ait Avrupa Gazete’nde “O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler, bu binemedi, başımıza kaldı” başlıklı yazıyı yazmak ve yayımlamak suretiyle hakarette bulundular.”

Akademisyen Altıok, 3 Ağustos 2022’de polise çağrıldığını ve hakkında dava tebliğ edildiğini açıklamıştı.

Bu haber toplam 2371 defa okunmuştur