1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BİR ÖYLE, BİR BÖYLE!
BİR ÖYLE, BİR BÖYLE!

BİR ÖYLE, BİR BÖYLE!

Yerel seçim öncesinde “aşırı personel istihdamı, esnaf ödenemiyor, piyasaya borcu var” iddialarını yalanlayan Mağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, katıldığı televizyon programında ise bu eleştirilerin doğru olduğunu söyleyerek, bu kez kendini yalanladı

A+A-

İsmail Arter: (9 Nisan 2018)

“(Gazimağusa Belediyesi batıyor, esnaf ödenemiyor, akıbeti Lefkoşa Belediyesi gibi olacak. Gazimağusa Belediyesi istihdama doymuyor. Gazimağusa Belediyesi öz kaynakları ile yatırım yapamaz durumda.) Bu basın açıklamalarının hiçbir tanesi bile gerçekleri yansıtmamıştır. Yalan dolu açıklamalar…”

 

İsmail Arter: (18 Eylül 2018)

“Çok personel aldı, aşırı istihdam yaptı, ek mesailer geç ödenir, piyasaya borcu var şeklindeki eleştiriler doğru olabilir ama batıyor demek yanlış”

CTP Mağusa Belediye Meclis Grubu bir açıklama yayınlayarak, “yanlış istihdam politikaları”nı anımsattı, bu süreçte Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti destekli belediye başkanını sorumlu gösterdi.

 

YENİDÜZEN (Özel)

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ‘belediyeye yapılan istihdamlar ve mali durum’ ile ilgili yaptığı açıklamalarla kendisini yalanladı. Arter, yerel seçim öncesinde bazı siyasi parti ve sendikaların, belediyeye yüzlerce istihdam yapıldığı, piyasaya borcu olduğuna dair yaptıkları açıklamaların asılsız olduğunu savunmuştu.

Önceki katıldığı bir programda, “çok personel aldı, aşırı istihdam yaptı, belediye batıyor, ek mesailer geç ödenir, piyasaya borcu var” şeklindeki eleştirilerin doğru olduğunu ancak “batıyor” iddiasını kabul etmediğini söyledi.
İsmail Arter, seçim öncesinde söz konusu eleştiri kabul etmezken, seçim sonrasında bunları doğrulayarak, kendini yalanladı.

Bu arada Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Meclis Grubu bir açıklama yayınlayarak, “yanlış istihdam politikaları”nı anımsattı, bu süreçte Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti destekli belediye başkanını sorumlu gösterdi.

 

Arter, eleştirileri kabul etmemişti

Hatırlanacağı üzere CTP Mağusa Belediye Meclis Grubu, CTP Mağusa İlçesi, Mağusa Türk Genel İş Sendikası gibi örgütler tarafından,  belediyede aşırı istihdam ve harcamaların yaratıldığı, ek mesailerin ödenmediği, piyasaya borcu olup, belediyenin batma noktasına geldiğine dair defalarca açıklama yapılmıştı.

İsmail Arter ise 9 Nisan’da yaptığı basın açıklamasında CTP Mağusa İlçesi’ne yönelik şunları söylemişti: “CTP Mağusa İlçesi üç buçuk yıla, 18 adet belediyemiz ile ilgili basın açıklaması sığdırmıştır. Bunları şöyle sıralanabilir:  Gazimağusa Belediyesi batıyor, esnaf ödenemiyor, akıbeti Lefkoşa Belediyesi gibi olacak. Gazimağusa Belediyesi istihdama doymuyor. Gazimağusa Belediyesi öz kaynakları ile yatırım yapamaz durumda.

Bu basın açıklamalarının ise hiçbir tanesi bile gerçekleri yansıtmamıştır. Yalan dolu açıklamalar…”

 

Açıklamalarıyla kendisini yalanladı

Mağusa Belediye Başkanı Arter, dün katıldığı bir programda ise bazı kesimler tarafından gündeme getirilen “aşırı personel istihdamı, belediye battı batıyor” gibi iddiaları yanıtladı.

Arter, “çok personel aldı, aşırı istihdam yaptı, ek mesailer geç ödenir, piyasaya borcu var” şeklindeki eleştirilerin doğru olabileceğini ancak “batıyor” iddiasını kabul etmediğini söyledi.
Arter, seçim öncesinde söz konusu eleştiri kabul etmezken, seçim sonrasında bunları doğrulayarak, kendini yalanladı.

 


 

CTP Mağusa Belediye Meclis Grubu:

 

“Belediyeyi batırma noktasına getirdiler”
 

 

Mağusa Belediyesi’nde “gündelikçi” çalışanlara yönelik işten durdurma kararı ve Başkan İsmail Arter’in “eleştiriler doğru olabilir ancak batmadık” açıklaması gündemde tartışılıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Meclis Grubu bir açıklama yayınlayarak, “yanlış istihdam politikaları”nı anımsattı, bu süreçte Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti destekli belediye başkanını sorumlu gösterdi.

“Bugüne kadar yaptığımız gerek sözlü gerek yazılı tüm uyarılara rağmen devam eden aşırı istihdam ve yanlış mali yönetim sonucunda Mağusa Belediyesi batma noktasına gelmiştir” denilen açıklama, popülist yönetim tavrına dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

“Popülist yönetim anlayışıyla seçim öncesi istihdam edilen çalışanlar bugünlerde teker teker durdurulmaya başlanmıştır. Belediye Başkanı bugün yaptığı açıklamada gereksiz istihdam yaptığını itiraf ederek seçim sonrasında bu insanları kapı dışarı etmiştir. Ancak Belediye Başkanı gündelikçileri durdururken öte yandan yandaş istihdamına da devam etmektedir.

Dahası kentimiz, belediyenin hayati hizmetler olan su ve kanalizasyon giderlerini ödeyemeyecek duruma gelmesi nedeniyle ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıyadır. Bu gidişe dur denilmez ve tasarruf tedbirleri derhal alınmazsa belediye biriken borçlarını ödemek için daha fazla borçlanmak zorunda kalacaktır. Borcu borçla kapatmak da kurumun iflasına neden olacaktır. Bu da daha önce de vurguladığımız gibi yeni bir Lefkoşa Belediyesi örneği yaratacaktır.

Belediyenin mali durumu git gide dibe vurmakta ve özel sektör başta olmak üzere sorunlu borç yapısı daha da kötüleşmektedir. Bunun sonucunda İsmet İnönü Bulvarı yenileme projesi (Salamis Yolu) gibi kritik projeler durmuş haldedir. Bu durum yakında belediyeyi daha fazla hizmet veremez hale getirecektir.

Evet, Mağusa Belediyesi yanlış yönetilmektedir. Belediye Meclisi’nde 18 üye bulunmasına rağmen bu üyeler ile verimli istişareler yapılmamakta, bu kadar beledi sorun varken toplantılar 30 günün üzerinde bir sürede yapılmaktadır. 18 üyenin sadece birkaçının fikirlerine değer verilmekte, diğerlerinin görüşleri dikkate alınmamaktadır.

Bizler bir kere daha belediye yönetimine acilen kendini toparlama, popülist kararlar yerine akılcı kararlar alma ve sağ duyulu davranma çağrısı yapıyoruz. Unutmayın, tek bir Mağusa vardır ancak bu gidişle onu da göz göre göre kaybetme ihtimali çok yakındır.”

Bu haber toplam 2981 defa okunmuştur