1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BİR AYDA İKİNCİ SOYGUN VAKASI
BİR AYDA İKİNCİ SOYGUN VAKASI

BİR AYDA İKİNCİ SOYGUN VAKASI

Merkez Bankası önünde, maskesi bulunmayan iki şahıs, Ziraat Bankası’na ait 1 milyon TL ve 10 bin Sterlin nakit dolu çantayı, banka görevlilerini biber gazıyla etkisiz hale getirerek kaçırmaya çalıştı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Kuzey Kıbrıs 24 Temmuz’da meydana gelen soygun olayının şokunu henüz üzerinden atamadan, bu kez Lefkoşa’da ‘maskesiz’ şahıslar tarafından bir soygun girişimi yaşandı. 3 milyon TL’lik soygunun yankıları henüz sürerken, dün saat 09:30’da Lefkoşa’nın göbeğinde bulunan KKTC Merkez Bankası önünde, Ziraat Bankası’na ait, içerisinde 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para bulunan çanta, zırhlı araca konulmaya çalışılırken, maskesiz iki şahıs tarafından, banka görevlileri etkisiz hale getirilerek kaçırılmaya çalışıldı.
Yaşanan karmaşayı çevrede bulunanların fark etmesiyle paniğe kapılan soyguncular, kaçarak kayıplara karıştı.

Silah gösterdiler, biber gazı sıktılar
Soyguncular, Ziraat Bankası’nda görevli Cemile Yılmaz ve Hasan Dağkuş’un, Merkez Bankası’ndan temin ettiği 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para çantasını, zırhlı araca binmeye çalıştıkları esnada, silah ve biber gazı zoruyla etkisiz hale getirmeye çalıştı. Soygunculardan biri transfer aracın şoförü Hasan Dağkuş’a önce silah gösterip sonrada biber gazını sıkarak kucağında tuttuğu çantayı almaya çalıştığı ancak başaramadığı öğrenildi. Bu arada diğer soyguncu ise Cemile Yılmaz’a biber gazı sıkarak yere yatırıp etkisiz hale getirmeye çalıştığı öğrenildi. Çıkan kargaşa anında Cemile Yılmaz’ın çığlık atmasıyla birlikte Merkez Bankası’nda çalışan personelin olay yerine koşarak müdahale etmeye çalışmasıyla paniğe kapılan soyguncuların, Merkez Bankası’nın yanında bulunan boş arazideki Renault Clio marka lacivert renk plakasız araçlarına atlayarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Başlatılan soruşturma kapsamında polis soyguncuların kimliğini tespit ederken, olayda kullanılan araçla ilgili çalışmalarını sürdürdü.


Biber gazından fenalık geçirdi
Bu arada Biber gazı nedeniyle fenalaşan Hasan Dağkuş hastaneye kaldırılarak tedavisi sonrası taburcu edilirken, olay yerine gelerek inceleme yapan polislere bilgi verdi. Yaşadığı şoku bir süre üzerinden atamayan mağdur konumundaki Hasan Dağkuş, polise olayı anlatarak, soyguncuları tarif etmeye çalıştı. Dağkuş, kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan kişinin uzun boylu ve sarışın olduğunu belirterek, diğer soyguncunun ise daha kısa olduğunu ancak aracın içindeki şahsı hatırlamadığını söyledi.

Her nokta incelendi
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme şubesi ve Adli Şube Amirliği olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yerinde bir saati aşkın soruşturma yapan polis, banka görevlileri Cemile Yılmaz ve Hasan Dağkuş’dan olay yerinde bilgi aldıktan sonra ifadelerini almak üzere merkeze götürdü. Olay Yeri İnceleme ekipleri, soyguncuların toprak arazide bıraktığı izleri incelerken, bankaya ait araç üzerinde de parmak izi incelemesi yaptı.

Soyguncular her yerde aranıyor
Polis, Maliye Bakanlığı’nın tarafından kaçarak uzaklaşan soyguncuların peşine düşerek, her sokağı tek tek aradı. Merkez Bankası başta olmak üzere çevredeki işletmelerin ve hız tespit kameraları da incelenmeye alındı. Olayda delil olarak alınan torbalar ise gerekli incelemeler yapılması amacıyla Devlet Laboratuarı’na gönderilirken, Ziraat Bankası’na ait araçta emare olarak zabıt altına alındı.

Görgü tanığı: “Aynı aracı bir hafta önce boş arazide gördüm”
YENİDÜZEN’e konuşan bir görgü tanığı ise soyguncuların olay yerine geldiği Clio marka aracın bir hafta önce bankanın arka tarafındaki boş arazide gördüğünü belirterek, şahısların üç kişi olduklarını ileri sürdü. İki soyguncunun, banka görevlilerine biber gazı sıkarak yere yatırdıklarını ve ellerindeki çantayı almaya çalıştıklarını savunarak, banka görevlilerinin kucağında ki para torbalarını sıkıca tutuklarını ve soyguncularla mücadele etmeye çalıştıklarını öne sürdü. Olayın 1-2 dakika içerisinde hızlıca geliştiğini söyleyen tanık, çevredekilerin fark etmesiyle iki soyguncunun araçlarına binerek, arabadaki diğer şahısla birlikte Meclis yoluna doğru kaçtıklarını iddia etti.

Güvenlik yok
Öte yandan Ziraat Bankası’nın zırhlı aracı Merkez Bankası’ndan ön kısmında yol kenarına park edilmiş bir vaziyette durduğu dikkat çekti. Görevlilerin hiçbir güvenliği bulunmadığı da dikkat çekerken, Ziraat Bankası Merkez Şubesi’ne transfer edilecek paranın, konulduğu zırhlı aracın polis nezaretinde gitmediği de dikkat çekti.

Bu haber toplam 2648 defa okunmuştur
Etiketler :