1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BİN TL’LİK KATKI BUGÜN YATACAK
BİN TL’LİK KATKI BUGÜN YATACAK

BİN TL’LİK KATKI BUGÜN YATACAK

Engelli ve yoksulluk maaşı alanlara bin TL’lik katkı Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler, bir seferlik verilecek bin TL’lik ek katkının GÜN İÇERİSİNDE hesaplara yatırılacağını açıkladı

A+A-

Engelli ve yoksulluk maaşı alanlara Bin TL’lik katkı Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandı.

Geçtiğimiz haftalarda Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan kararla engelli ve yoksulluk maaşı alan vatandaşlara Bin TL’lik ek katkı sağlanacağı Bakanlar Kurulu Kararıyla onaylanarak 7 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, engelli ve yoksulluk maaşı alan vatandaşlara bir seferlik verilecek bin TL’lik ek katkının GÜN İÇERİSİNDE hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Söz konusu yayın “Engelli ve yoksulluk maaşı alan kişilere eylül ayında bir defaya mahsus olmak üzere katkı sağlanması” başlığıyla TE(K-I) 1026-2016 karar sayısında duyuruldu.

Kararda engelli nakdi yardımı alan kişilere, bir defaya mahsus olmak üzere, her birine 1.000 TL'Iik katkı sağlanacağı detaylarıyla yer aldı.

 

Erhürman: “En fazla etkilenenler en ihtiyaçlı kesimlerdir”

Alınan kararın ardından konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Tufan Erhürman şu ifadelerde bulunmuştu: "8 bin civarında engelli veya yoksulluk maaşı alan insanımız var. Bu insanımıza Eylül başı itibariyle her birine biner TL katkı yapılacak. Her bir vatandaşımız olumsuz etkileniyor ama en fazla etkilenenler en ihtiyaçlı kesimlerdir. Çok büyük olmasa da bir defaya mahsus 1.000 TL katkı yapılacak. Maliyeye külfeti de 7 milyon 800 bin TL civarındadır."

 

Bakanlar Kurulu, engelli ve yoksulluk maaşı alan kişilere, katkı sağlanmasına ilişkin aşağıdaki kararı aldı:

1. Bakanlar Kurulu'nun H(K-ı) 3769-2017 sayı ve 10.11.2017 tarihli kararının iptal edilmesi,

2. 72/1989 sayılı Sosyal Yardımlar Yasası ve bu yasa altında yayımlanan Sosyal Yardımlar Tüzüğü'nün (5)'inci maddesi uyarınca sosyal yardım alan kişiler ile 64/1993 sayılı Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası ve bu yasa altında yayımlanan Engellileri İstihdam, İşyeri Koşulları ve Engellilere Yapılacak Yardımlar Tüzüğü'nün (26)'ncı maddesi uyarınca engelli nakdi yardımı alan kişilere, bir defaya mahsus olmak üzere, herbirine 1.000 TL'Iik katkı sağlanması,

3. Söz konusu katkının verilmesinden dolayı oluşacak maliyetlerin, Sosyal Hizmetler Dairesi'nden ödenecekler için Sosyal Hizmetler Dairesi 2018 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan 13-03-10-7-0-1-05-4-7-03 "Muhtaç ve Yoksullara Yardım" kaleminden, Çalışma Dairesi'nden ödenecek olanlara ise Çalışma Dairesi 2018 Malı Yılı Bütçesi altında yer alan 13-02-10-1-2-1-05-4-7-11 "Özürlülere Yardım" kaleminden karşılanması.”

 

 

Bu haber toplam 4681 defa okunmuştur
Etiketler : ,