1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bıçaklamaya 3 ay hapis
Bıçaklamaya 3 ay hapis

Bıçaklamaya 3 ay hapis

Muhammed Sameer Algatawona 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de 3 Mayıs 2017 tarihinde Barış Parkı içerisinde tartıştığı Muhammed Banour’un yüzünü bıçakla yaralayan 22 yaşındaki sanık Muhammed Jameer Algatawna, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Psikolojik sorunları olup tedavi gördüğü süre içerisinde söz konusu suçu işlediği belirtilen sanık Muhammed Algatawna,   Girne Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından “ağır yaralama” davasından suçlu bulundu.

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, üye yargıç Murat Soytaç ve üye yargıç Seran Bensen’in baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanık avukatı mahkemede hazır bulundu. Mahkeme Heyeti adına dava kararını Yargıç Murat Soytaç okudu. Soytaç, sanık Muhammed Jameer Algatawna’nın, 3 Mayıs 2017’de Barış parkı içerisinde Muhammed Banour’un sol yanak kısmına elindeki bıçağı sokmak suretiyle yaralamaktan aleyhine iki dava getirildiğini açıkladı.

 

Ağır yaşam 7 yıla kadar hapislik içeriyor

Soytaç, sanık Algatawna’nın 5 ila 8 Mayıs tarihleri arasında soruşturma maksatlı tutuklu kaldığını, 5 Mayıs 2017 tarihinde cezaevine gönderilerek, 2.5 aydır cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu söyledi. Avukatın mahkemeye yaptığı beyanlara değinen Yargıç, müşteki Banour’un sanık aleyhindeki şikayetini geri çektiğini anımsattı.

“Ağır yaralama” suçunun 7 yıla kadar hapislik cezası içeren suç türlerinden olduğuna işaret eden Yargıç Soytaç, hiç kimsenin Vücut Bütünlüğü hakkına dokunulamayacağını, toplumun bu tür suçlardan dolayı huzursuz olduğuna vurgu yaptı. Yargıç, toplum düzenini bozan bu tür suçlara caydırıcı ve etkin cezalar verilmesi gerektiğine değindi.

Aleyhte ve lehte durumlar

Bahse konu davada sanığın bıçakla yapmış olduğu eylemde, müştekinin yanağını kesmek suretiyle ciddi ve tehlikeli bir eylem gerçekleştirdiğini aktaran Murat Soytaç, müştekiye kalıcı ve bedensel bir zarar gelmesinin sanığın aleyhine bir durum olduğunu ifade etti. Yargıç, sanığın olaydan sonra bıçağı attığını, oradan polise giderek teslim olduğunu ve polise bıçağın yerini göstermesinin ise lehine bir durum olduğunu aktardı. Sanığın genç bir suçlu olup, rahatsız olup dengesiz hareketlerde bulunan ve psikolojik tedavi gördüğü süreç içerisinde bu eylemi yaptığının sanığı lehine bir durum olarak değerlendirdiklerini aktaran Yargıç, sanığın müştekiden özür dilemesi ve affını kazanmasının da lehte olarak değerlendirildiğini söyledi.

3 ay ceza

Yargıç Murat Soytaç, sanığın 22 yaşında sabıkasız oluşunu, suçun ağırlaştırıcı faktörünü ve yaygınlığını dikkate alarak,k aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek oybirliğiyle 3 ay hapis cezasına çarptırıldığına karar verildiğini açıkladı.

Bu haber toplam 1625 defa okunmuştur
Etiketler : , ,