1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Berlin’de Memleket/Ev temalı sanat etkinliği
Berlin’de Memleket/Ev temalı sanat etkinliği

Berlin’de Memleket/Ev temalı sanat etkinliği

Halit Sanat Galerisi’ndeki etkinlikte Kıbrıs’tan şiirler-şarkılar, film gösterimi ve tartışma, fotoğraf ve resim sergisi yer alıyor.

A+A-

Memleket/Ev temalı film-fotoğraf-resimden oluşan sanat etkinliğinin açılışı Almanya’nın başkenti Berlin’de 5 Ocak Cuma gecesi Halit Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Uzun yıllardır yaşamını Almanya’da sürdüren Kıbrıslı resim sanatçısı ve galeri sahibi Hulusi Halit’in resimleri, İranlı sinemacı Sholeh Zahraei ve Kıbrıslı sinemacı Kamil Saldun’un (fotoğraf da var) kısa filmleri ve Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Mustafa K. Kim’in de fotoğraflarıyla katıldıkları etkinlikte yer alan sergiler 27 Ocak’a kadar açık kalacak. Sanat Galerisi’nde 5 Ocak gecesi saat 19.00’da gerçekleşen açılışa Almanya’da yaşayan Kıbrıslılar ve Almanlar başta olmak üzere birçok milletten sanatsever katılırken 4 sanatçı da etkinlikle ilgili bir konuşma yaptı.
 

Gönüllerdeki Kıbrıs sevgisi ve özlemi yemeklere, şarkılara ve sohbetlere yansıdı

Vokal Meryem Boran ve müzisyen Süleyman Pehlivanoğlu birlikte sahne alarak Kıbrıslı şairlerden iki dilli şiir ve şarkılarla katkı koyduğu açılışta Kıbrıs mutfağına ait yemekler hep birlikte yenildi, şarkılar hep birlikte söylendi. 'Heimat/Vatan-Ev' temalı bir söyleşinin de yapıldığı gecede Kıbrıs’ın bölünmüş durumu ve bunun hayata etkileri, Memleket-vatan kavramı ve aidiyet konuları konuşulurken etkinlik Almanya’da yaşayan Kıbrıslıların da bir araya gelerek sosyalleşmeleri için önemli bir fırsat sağladı.  
 

27 Ocak’a kadar çeşitli etkinlikler olacak

27 Ocak Cumartesi’ye kadar sergiler Salon Halit Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulurken program şöyle:
-11 Ocak 2024,Perşembe gecesi Hulusi Halit, Sholeh Zahraei, Kamil Saldun ve Mustafa K. Kim ile Stimmefarben adlı edebiyat, müzik ve sanat söyleşisi
-13 Ocak Cumartesi gecesi bir tartışma ve müzikli film gösterimi
-27 Ocak 2024 Cumartesi Kapanış etkinliği: Meryem Boran’ın müzikleri ve film gösterimi
Etkinlikler Kreuzbergstr. 72, 10965 Berlin adresindeki Galerie Salon Halit Art’ta gerçekleşecek.
Detaylı bilgi için Tel: +4917623768215 aranabilir veya https://www.facebook.com/salonhalitart/ , Mail: h.halit@berlin.de ile https://halit-art.com  adreslerinden iletişime geçilebilir.

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur