1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Belediye sınırlarında partilerin oy gücü… Nereden nereye…
Belediye sınırlarında partilerin oy gücü… Nereden nereye…

Belediye sınırlarında partilerin oy gücü… Nereden nereye…

United Medya Analiz Uzmanı Naci Taşeli YENİDÜZEN’e yorumladı

A+A-

Yerel kuruluş organları seçimleri, 7 Ocak 2018’de yapılan erken genel seçimlerden 6 ay sonra gerçekleşti. Belediye başkanlıkları seçimlerinde birçok yerde farklı ittifaklar oluştu ve bağımsız adaylar kazandı.  Bu yüzden Ocak ayında yapılan genel seçimlere kıyasla belediye başkanlığı sonuçları üzerinden bir kıyaslama da olanak dahilinde olmamaktadır.

Anlamlı olabilecek bir kıyaslama, partilerin gücünü daha iyi yansıtması bakımından Belediye Meclisleri seçim sonuçları üzerinden yapılabilir. Gazetemiz YENİDÜZEN’de Ocak ayında yapılan seçimlerin belediye sınırları dahilindeki oylarını sizlere derlemiş ve tablolar halinde vermiştik.

Elbette tüm partilerin belediye meclisleri seçimlerine aday göstermemesi gerçek bir kıyaslama şansını bize vermemektedir. Ancak 2 büyük partiden UBP’nin tüm belediyelerde, CTP’nin de Tatlısu hariç tüm belediyelerde seçime katılması nispeten bir kıyaslama olanağı doğurmaktadır.
Aşağıda tablolarda, tüm belediyelerde Ocak ayında yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde partilerin aldıkları oy yüzdeleri ile Belediye Meclisi seçimlerinde aldıkları oy yüzdelerini bulabilirsiniz.

nt.jpg

Bu haber toplam 2779 defa okunmuştur